Joris Vincken Mijn hart heeft geen haast Recensie

Joris Vincken Mijn hart heeft geen haast Recensie

Joris Vincken Mijn hart heeft geen haast Recensie
Het boekje met de prachtige titel Mijn hart heeft geen haast beschrijft de zoektocht en nog veel meer het vinden van persoonlijk levensgeluk en vervulling. Joris Vincken had een succesvolle carrière als muzikant, maar besefte dat deze levenswijze hem niet vervulde. Bijna 10 jaar lang leefde hij in een spirituele gemeenschap tot hij zijn rust en levensvreugde vond op “de dag dat niets veranderde”. Dit boek is zijn ode aan het leven. Hij pretendeert niet de wijsheid voor iedereen in pacht te hebben, maar zegt juist dat elke ervaring uniek en heel persoonlijk is. Het is aan ons, we hebben de keuze, om bijvoorbeeld met het leven te vechten of juist te dansen.

Inzien dat we allemaal perfect zijn zoals we zijn
Hij koestert de wens ons te laten inzien dat we allemaal helemaal perfect zijn zoals we zijn, en ons precies daar bevinden in ons leven, waar we ons moeten bevinden. In Mijn hart heeft geen haast deelt hij in prachtige bewoordingen zijn eigen ervaringen met dit thema, soms met een gedicht, soms met een kort verhaal. Altijd persoonlijk en in zijn taalgebruik is de muzikant terug te horen.

“Toch zeg ik je, blijf zoeken. Blijf je verwonderen. Kijk de wereld in vanuit niet weten, alsof je mij vandaag voor het eerst ziet, la hebben we elkaar duizend keer ontmoet. Het is niet mogelijk het leven te begrijpen. Het is niet mogelijk jezelf als mens, helemaal te kennen, daarvoor ben je veel te oneindig”.

Wat mij persoonlijk heel erg aansprak waren zijn woorden: “bewustwording is eerlijk durven zijn” – ik herken daar veel in en ik ervaar ze als onderdeel van mijn eigen zoek (of vind?)tocht naar levenswijsheid.

Mooi en inspiratievol boekje
Een mooi en inspiratievol boekje om te lezen, als je tenminste van filosofische onderwerpen en mooi, poëtische teksten houdt. Een boekje wat ervoor zorgt dat je even vertraagt in het drukke leven van alledag, en je weer even verbindt met wat nou werkelijk voor jou belangrijk is. Ik heb het met plezier gelezen! Joris Vincken – Mijn hart heeft geen haast beoordeel ik met +++ (zeer goed).

JORIS VINCKEN – MIJN HART HEEFT GEEN HAAST INFORMATIE
– Titel: Mijn hart heeft geen haast
– Schrijver: Joris Vincken (Nederland)
– Soort boek: boek over spiritualiteit en levenskunst
– Uitgever: Van Warvan
– Verschenen: januari 2017
– Omvang: 126 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 17,50
– Recensie: Monique van der Hoeven
– Oordeel: +++ (zeer goed)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Joris Vincken – Mijn hart heeft geen haast
Joris Vincken is musicus, schrijver, programmeur en inspirator. Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Hij trok zich bijna 10 jaar terug in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoezeer de weg naar binnen nog steeds weg was van zichzelf. Hij had niets meer dan prachtige illusies gevonden en voelde zich alleen en verloren. Joris raakt in een diepe depressie… tot de dag dat niets veranderde. Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht, is wat hij altijd al is geweest. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer. Er is niets mis met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, ontwikkelen en overwinnen. Nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden. Dit boek prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte is zonder reden. Je bent perfect, exact zoals je nu bent.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Levenskunst en Spiritualiteit