Lex Noteboom – De man met de duizend gezichten

Lex Noteboom De man met de duizend gezichten recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse thriller. Op 23 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna het thrillerdebuut De man met duizend gezichten, geschreven door Lex Noteboom. 

Lex Noteboom De man met de duizend gezichten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de thriller De man met duizend gezichten. Het boek is geschreven door Lex Noteboom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het debuut van de Nederlandse thrillerschrijver en podcastmaker Lex Noteboom. Aan het boek is de Hebben Thrillerprijs 2024 toegekend.

Lex Noteboom De man met de duizend gezichten recensie

De man met de duizend gezichten

In oorlog sneuvelt de waarheid als eerste

  • Schrijver: Lex Noteboom (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse thriller
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Verschijnt: 23 mei 2023
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Winnaar Hebban Thrillerprijs 2024

Flaptekst van de thriller van Lex Noteboom

Wanneer Vigo Lechkov, president van de Democratische Republiek Kazichië, wordt vermoord, keert zijn tweelingbroer Daniel na twintig jaar terug naar het vaderland voor de begrafenis. Maar al snel blijken Daniel en zijn vrouw Michelle de voormalige Sovjetstaat niet meer te kunnen verlaten. Er heerst grote onrust in het land, waar in het oostelijke deel de roep om onafhankelijkheid steeds luider klinkt en in de hoofdstad sommige oligarchen definitief willen afrekenen met de familie Lechkov. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft Daniels familie met ijzeren vuist over Kazichië geheerst. Nu Vigo dood is, zou Daniel middels zogenaamd vrije verkiezingen tot de nieuwe president moeten worden verkozen. Dit is het laatste wat Daniel wil, maar wanneer er een staatsgreep wordt gepleegd en de Russische geheime dienst en de CIA zich ermee gaan bemoeien, begrijpt hij dat hij gevangen zit in een dodelijk web.

Lex Noteboom (1987) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij als merkstrateeg voor verschillende reclamebureaus, terwijl hij de sciencefictionthriller The Deca Tapes schreef. Om het verhaal uit te kunnen brengen, maakte hij er een audiodramapodcast van. The Deca Tapes werd meer dan 500.000 keer beluisterd, genomineerd voor een Webby Award en won de grootste prijs voor digitale creativiteit in Europa: een Lovie Award. In eigen land werd de podcast genomineerd voor BNR’s Dutch Podcast Award. De man met duizend gezichten is zijn debuut als auteur en tevens zijn eerste Nederlandstalige verhaal. Hij werkte ruim drie jaar aan het boek. Tegelijk met het boek verschijnt de 8-delige audiodramapodcast De vrouw met duizend gezichten. Boek en podcast spelen in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

Bijpassende boeken en informatie