Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest Recensie

Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest Recensie Waardering en Informatie. Op 14 april 2018 is bij Uitgeverij HarperCollins de thriller van de Zweedse schrijfster Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest verschenen. Op deze pagina kun je de Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest recensie waardering en informatie over de inhoud van de Zweedse thriller lezen.

Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest Recensie

Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest Recensie

Het aantal goede Zweedse thrillerschrijvers lijkt onuitputtelijk. Met Lina Bengtsdotter kan er weer een nieuw talent toegevoegd worden. De vrouw die terug moest is haar eerste thriller en een prima debuut die verwachtingen wekt voor de toekomst.

Een verdwijning confronteert Charlie Lager met haar eigen getroebleerde jeugd

Als Annabelle, een pubermeid van zeventien verdwijnt in de Zweedse plaats Gullspång, wordt rechercheur Charline Lager gevraagd het onderzoek op zich te nemen. Blij is Charlie niet met de opdracht. Gullspång is het dorp waar ze is geboren en bepaald niet gelukkige jeugd heeft gehad. Al toen ze 14 jaar oud was, heeft ze het dorp verlaten en is er nooit meer terug geweest. Haar jeugd is bepalend geweest voor de gecompliceerde, soms getroebleerde, persoon die ze nu is. Een individualist die bang is om zicht te binden en soms vlucht in drank en vluchtige seks.

Geslaagd Zweeds thrillerdebuut

Tijdens haar onderzoek naar de verdwijning van Annabelle wordt Charlie meer en meer geconfronteerd met de demonen en geheimen uit haar jeugd die zelfs verweven lijk te raken met het onderzoek. Lina Bengtsdotter heeft met De vrouw die terug moest. een sterke debuutthriler geschreven, Spannend met een boeiende hoofdpersoon worden verwachtingen gewekt voor de volgende boeken over Charlie Lager. Lina Bengtsdotter De vrouw die terug moest is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Lina Bengtsdotter – De vrouw die terug moest

Charlie Lager Thriller, deel 1

 • Titel: De vrouw die terug moest
 • Schrijfster: Lina Bengtsdotter (Zweden)
 • Soort boek: psychologische thriller, Zweedse thriller
 • Origineel: Annabelle (2017)
 • Nederlandse vertaling: Ydelet Westra
 • Uitgever: HarperCollins
 • Verschenen: 19 april 2018
 • Omvang: 320 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Prijs: € 15,00 / € 12,99
 • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Flaptekst Lina Bengtsdotter – De vrouw die terug moest

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos. In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Bijpassende Boeken en Informatie