Manon Uphoff – Vallen is als vliegen

Manon Uphoff Vallen is als vliegen recensie waardering en informatie over de inhoud van de nieuwe roman. Op 19 maart 2019 is de nieuwe roman van Manon Uphoff – Vallen is als vliegen verschenen bij Uitgeverij Querido.

Manon Uphoff Vallen is als vliegen Recensie

Manon Uphoff Vallen is als vliegen Recensie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de Manon Uphoff Vallen is als vliegen recensie en waardering lezen. We zullen ook aandacht besteden aan de recensie en waardering van anderen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de nieuwe roman van Manon Uphoff – Vallen is als vliegen lezen.

Manon Uphoff – Vallen is als vliegen

  • Titel: Vallen is als vliegen
  • Schrijfster: Manon Uphoff (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Querido
  • Verschenen: 19 maart 2019
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Tags: zussen
  • Waardering:

Bestelmogelijkheden

Manon Uphoff over Vallen is als vliegen bij VPRO Boeken

Op zondag 31 maart 2019 is Manon Uphoff te gast in het tv-programma VPRO boeken om te spreken over haar nieuwe roman Vallen is als vliegen.

Manon Uphoff over Vallen is als vliegen bij Nooit meer slapen

Op 30 maart 2019 was Manon Uphoff te gast bij het radioprogramma Nooit meer slapen om te spreken over haar roman Vallen is als vliegen.

Inhoud Manon Uphoff Vallen is als vliegen

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uit¬gehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op in een boek vol verhalen: over vader Holbein, die ontwerper, to¬venaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, labyrintische wereld; over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpurgisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt; over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

Bijpassende Boeken en Informatie