Marc Daniel van Biemen – Violist

Marc Daniel van Biemen Violist recensie en informatie over de inhoud van het autobiografische boek van de eerste violist van het Concertgebouworkest. Op 25 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap de memoir van de eerste violist van het Concertgebouworkest.

Marc Daniel van Biemen Violist recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Violist, Spelen en leven in het Koninklijk Concertgebouworkest. Het boek is geschreven door Marc Daniel van Biemen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de memoir van de eerste violist van het Concertgebouworkest.

Marc Daniel van Biemen Violist recensie

Violist

Spelen en leven in het Koninklijk Concertgebouworkest

  • Auteur: Marc Daniel van Biemen (Nederland)
  • Soort boek: memoir, muziekboek
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 25 mei 2023
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van violist Marc Daniel van Biemen

Spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest is voor de meeste musici slechts een droom. Maar Marc Daniel van Biemen lukte het om op vierentwintigjarige leeftijd een plek als eerste violist in een van ’s werelds beroemdste orkesten te bemachtigen.

In Violist neemt hij de lezer mee in de wereld van de klassieke muziek. Waarom is het strijkkwartet de heilige graal? Wat maakt een dirigent zo goed in zijn vak? Hoe ziet het leven on the road eruit? Maar ook de schaduwzijde van het muzikantenbestaan komt aan bod.

In ontroerende en aangrijpende passages schetst Marc Daniel een intiem beeld van zijn ingewikkelde jeugd, als kind van een strenge, bevlogen en alcoholistische vader. Dit maakt Violist tot een indringende vertelling over het leven van een jonge musicus in het Concertgebouworkest.

Bijpassende boeken en informatie