Marcel Langedijk – Igone de Jong Biografie

Marcel Langedijk Igone de Jong Biografie recensie en informatie over de biografie van de beroemde Nederlandse balletdanseres. Op 17 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum het boek over Igone de Jong geschreven door Marcel Langedijk.

Marcel Langedijk Igone de Jong Biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Igone. Het boek is geschreven door Marcel Langedijk. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van primaballerina Igone de Jong geschreven door Marcel Langedijk.

Marcel Langedijk Igone de Jong Biografie Recensie

Igone

De biografie

  • Schrijver: Marcel Langedijk (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 17 november 2020
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Bestellen bij: Bol / Libris

Igone de Jong op bezoek bij tv-programma M

Ruim 24 jaar was Igone de Jong een van de uithangborden van Het Nationaal Ballet. Op woensdag 2 december 2020 is ze te gast bij het tv-programma M om met Margriet van der Linden te spreken over haar carrière naar aanleiding van het verschijnen van haar biografie.

Flaptekst van de biografie van danseres Igone de Jong

Op vierjarige leeftijd wordt Igone de Jongh betoverd door de balletvoorstelling The Sleeping Beauty op videoband. Vanaf dat moment weet ze: ik wil naar de balletschool. Naar de top. Dansen wordt haar leven en allesomvattende passie. Maar om de top te bereiken, is passie niet genoeg. Het gaat om keihard werken en heel veel offers brengen. Zo sprookjesachtig als de wereld van het klassieke ballet op het toneel is, achter de schermen is het een wereld vol bloed, zweet en blaren. Het lukt De Jongh: ze weet de absolute wereldtop te behalen als soliste van Het Nationale Ballet.

Als Igone in korte tijd haar moeder verliest en zelf moeder wordt van zoon Hugo, is ze genoodzaakt alle emoties aan de kant te schuiven om te kunnen blijven presteren. Ook tijdens de turbulente periode met haar scheiding van collega-balletdanser Mathieu blijft ze doorgaan. De dalen worden gelukkig afgewisseld met hoogtepunten: door bezoeken van prinses Beatrix aan haar voorstellingen, doordat ze de muze wordt van grootmeester Hans van Maanen en wanneer ze geluk in de liefde vindt bij inmiddels haar echtgenoot, Thijs Römer.

Dansen is haar leven maar soms is het tijd om te stoppen. Na 24 jaar besluit Igone Het Nationale Ballet, haar veilige thuishaven, te verlaten. Alleen wie ben jij als dat wat jouw leven altijd heeft bepaald, wegvalt? Hoe vind je jezelf opnieuw uit? Igone is het verhaal van een absolute ster, een Nederlandse ballerina die de wereldtop bereikt. Maar ook van een vrouw die probeert alle ballen hoog te houden en een goede moeder, vriendin en echtgenote wil zijn die haar eigen koers vaart. Igone vertelt openhartig over haar bijzondere en turbulente leven, de wondere wereld van klassiek ballet en de kracht die je kunt putten uit je moeilijkste momenten.

Bijpassende boeken en informatie