Mike Hoogveld – Bertie en de wonderjaren

Mike Hoogveld Bertie en de wonderjaren recensie en informatie boek over een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld. Op 520april 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido het geschiedenisboek van de Nederlandse econoom Mike Hoogveld.

Mike Hoogveld Bertie en de wonderjaren recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Bertie en de wonderjaren, Een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld. Het boek is geschreven door Mike Hoogveld. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit geschiedenisboek van de Nederlandse econoom en schrijver Mike Hoogveld.

Mike Hoogveld Bertie en de wonderjaren Recensie

Bertie en de wonderjaren

Een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld

  • Schrijver: Mike Hoogveld (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 20 april 2022
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Prijs: €20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van Mike Hoogveld

De moderne wereld zoals we die nu kennen, is grotendeels ontstaan tijdens de bruisende jaren rond het einde van de negentiende eeuw, waarin een stortvloed aan uitvindingen wordt gepresenteerd op
maar liefst zeventien Wereldtentoonstellingen. In dit tijdsgewricht vol optimisme speelt steeds dezelfde persoon een voortrekkersrol: Bertie, als de latere koning Edward VII misschien wel het markantste lid van het Britse koningshuis ooit. Met niets omhanden leidt hij een met schandalen gelardeerd leven, waarbij zijn talloze reizen hem door het immense Britse imperium en naar New York en Parijs voeren. Tijdens de wonderjaren van technologische vernieuwing ontmoet hij zo alle sprankelende uitvinders die iets zullen nalaten voor latere generaties, onder wie Eiffel, Ritz, Waldorf, Pathé, Edison, Tesla, Dunlop, Pulitzer, Selfridge, Benz, Michelin, Curie, Röntgen, Nobel en Marconi

Mike Hoogveld (1973) studeerde economie en bedrijfskunde en promoveerde op de werking van ons aanpassingsvermogen. Als onderzoeker, adviseur en gastdocent aan Nyenrode is hij gericht op verandering en innovatie, waarover hij al vele managementbestsellers schreef. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op congressen en seminars. Vanuit zijn grote fascinatie voor uitvindingen schreef hij Bertie en de wonderjaren.

Bijpassende boeken en informatie