Nancy Goldstone – De dochters van de Winterkoningin

Nancy Goldstone De dochters van de Winterkoningin recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe geschiedenisboek. Op 13 april 2021 verschijnt bij Uitgeverij Omniboek de Nederlandse vertaling van het geschiedenisboek Daughters of the Winter Queen over vier prinsessen in ballingschap in Den Haag, geschreven door Nancy Goldstone.

Nancy Goldstone De dochters van de Winterkoningin recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het geschiedenisboek De dochters van de winterkoningin, Vier prinsessen in ballinschap.  Het boek is geschreven door Nancy Goldstone. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het geschiedenisboek van de Amerikaanse schrijfster Nancy Goldstone.

Nancy Goldstone De dochters van de Winterkoningin Recensie

De dochters van de Winterkoningin

Vier prinsessen in ballingschap

  • Schrijfster: Nancy Goldstone (Verenigde Staten)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Daughters of the Winter Queen (5 april 2018)
  • Nederlandse vertaling: Ronnie Boley
  • Uitgever: Omnibook
  • Verschijnt: 13 april 2021
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek over vier prinsessen in ballingschap in Den Haag

‘De dochters van de Winterkoningin’ van Nancy Goldstone is een prachtig geschiedenisverhaal met een lichte ondertoon over vier prinsessen in ballingschap in Den Haag.

De dochters van de Winterkoningin van Nancy Goldstone is een geschiedenisverhaal over vier prinsessen in ballingschap. Het sprookjeshuwelijk tussen Elizabeth, de kleindochter van de Schotse koningin Mary Stuart en Frederik van de Palts, de koning van Bohemen, loopt uit op een nachtmerrie als zij na één jaar al verdreven worden. Het kinderrijke gezin gaat in ballingschap in Den Haag bij oom Maurits van Oranje-Nassau, in 2021 precies 400 jaar geleden. De dertien kinderen worden in Leiden opgevoed in de kunsten en wetenschappen. In ‘Dochters van de Winterkoningin’ vertelt Nancy Goldstone op levendige wijze het opzienbarende verhaal van vier van Elizabeth Stuarts dochters: Elizabeth, Lousia, Henrietta Maria en en Sophie, die de loop van de geschiedenis bepaalden.

Bijpassende boeken en informatie