Annelies Verbeke Halleluja Recensie Nieuwe Verhalen 2017

Annelies Verbeke Halleluja Recensie Nieuwe Verhalen 2017

Annelies Verbeke Halleluja Recensie Nieuwe Verhalen 2017
De nieuwe bundel met verhalen van de succesvolle Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke – Halleluja verschijnt in januari 2017 bij Uitgeverij De Geus. Op deze pagina kun je de Annelies Verbeke Halleluja recensie verhalen 2017 boekbespreking en bestelinformatie vinden. Op woensdag 13 september 2017 is bekendgemaakt dat Annelies Verbeke – Halleluja is opgenomen op de ECI Literatuurprijs 2017 shortlist wat betekend dat de schrijfster sowieso € 5000 ontvangt. De winnaar van de ECI Literatuurprijs 2017 wordt op donderdag 9 november 2017 bekend gemaakt.

– Titel: Halleluja
– Schrijfster: Annelies Verbeke (België)
– Soort boek: verhalen
– Uitgever: De Geus
– Verschenen: 10 januari 2017
– Omvang: 224 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Bijzonderheden: ECI Literatuurprijs 2017 Shortlist
– Waardering redactie: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Annelies Verbeke Halleluja Recensie Nieuwe Verhalen 2017
De Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke toont in haar nieuwe verhalenbundel Halleluja veel durf. Elk verhaal lijkt geschreven vanuit een ander perspectief, vrouw, man, baby, jong of oud. Het maakt niet uit, Annelies Verbeke is in staat om op overtuigende wijze in de huid van haar zo diverse personages te kruipen.

Indrukwekkende en intrigerende korte verhalen
Indrukwekkend is haar vermogen om in slechts een beperkt aantal pagina’s op subtiele wijze een wereld te scheppen waarin haar personages te kampen hebben met de dagelijkse uitdagingen die het leven biedt. Soms speelt de actualiteit een rol zoals in de twee verhalen Aankomstwijk 1 en 2 die zich afspelen in de Brusselse probleemwijk Kuregem. Annelies Verbeke laat hierin de lezer op een knappe en overtuigende wijze ervaren hoe het is om als immigrant in deze wijk aan te komen zonder te vervallen in clichés. Ook in de meeste andere, ronduit intrigerende verhalen lukt het Annelies Verbeke om door te dringen tot de kern van haar personages, je deel te laten uitmaken van een moment in hun leven om ze daarna ook weer los te laten.

Met mededogen geschreven verhalen over het meedogenloze leven
Bijzonder is ook dat elk verhaal een eigen stijl heeft gekregen. Soms maakt dit de overgang van het ene in het andere verhaal soms wat lastig. Maar als je de tijd neemt om ieder verhaal op je gemak te lezen en misschien wel te herlezen dan kruipen de personages onder je huid. Elk verhaal is met mededogen geschreven al is het leven dat de personages leven vaak meedogenloos, hard en zwaar. Met Halleluja bewijst Annelies Verbeke eens te meer dat zijn één van de allerbeste verhalenschrijvers in het Nederlandse taalgebied is. Annelies Vebeke – Halleluja is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Flaptekst en inhoud Annelies Verbeke – Halleluja
In de vijftien verhalen van Halleluja ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt en dat een einde vaak, maar niet altijd, een nieuw begin inluidt. Annelies Verbeke is hier op haar best en weet zoals altijd verrassende en verontrustende situaties te creëren. Een verhalenbundel over onvermijdelijk verlies en de lastige lokroep van de schone lei.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken Januari 2017
Vlaamse Schrijfsters Boeken en Informatie