Jane Gardam Laatste vrienden Recensie ★★★★

Jane Gardam Laatste vrienden Recensie

Jane Gardam Laatste vrienden Recensie ★★★★ Uitstekend

Laatste vrienden is het derde en laatste deel van de trilogie over Edward Feathers (Old Filth) en zijn vrouw Betty, geschreven door de Britse schrijfster Jane Gardam en begin 2018 uitgegeven in de Nederlandse vertaling.

Wie was de mysterieuze vijand van Edward?

In dit derde deel van de trilogie krijgen we al weer een ander perspectief van hetzelfde verhaal over het leven van Edward Filth en zijn vrouw Betty, beiden inmiddels overleden, te lezen. Deze keer speelt de mysterieuze Teddy Veneering de hoofdrol: Edward Feather’s grootste vijand en meest felle tegenstander in zijn advocatencarrière. In de eerste twee delen speelt Veneering slechts zijdelings een rol, en toch voelen we als lezer dat zijn aanwezigheid in de levens van het echtpaar Feathers aanzienlijk is geweest en een stempel heeft gedrukt. Wie was deze mysterieuze vijand van Edward, met wie hij helemaal aan het einde van hun beider levens nog een soort van vrienden werd?

Ontroerende roman over ouderdom, eenzaamheid en het wegvallen van vrienden

Met Laatste vrienden schreef Gardam een ontroerend verhaal over ouderdom, het steeds meer wegvallen van oude vrienden, eenzaamheid en verval, en een onverwachte vriendschap. Wederom een prachtig boek wat weer een extra laag toevoegt aan het oorspronkelijke verhaal uit deel 1. Met een melancholiek gevoel nam ik afscheid van Edward, Betty en hun kleurrijke leven en vrienden in Engeland en Hong Kong. Jane Gardam – Laatste vrienden is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van: Monique van der Hoeven

JANE GARDAM – LAATSTE VRIENDEN

– Titel: Laatste vrienden
– Schrijfster: Jane Gardam (Engeland)
– Soort boek: psychologische roman
– Origineel: Last Friends (2013)
– Nederlandse vertaling: Gerda Baardman, Kitty Pouwels
– Uitgever: Cossee
– Verschenen: 15 januari 2018
– Omvang: 221 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 22,99
Waardering★★★ (uitstekend) Monique van der Hoeven

Bijpassende Boeken en Informatie

Jane Gardam – Een onberispelijke man ★★★★★ (uitmuntend)
Jane Gardam – Een trouwe vrouw ★★★ (uitstekend)