Louise Fresco De idealisten Recensie

Louise Fresco De idealisten Recensie Waardering Boekbespreking

Louise Fresco De idealisten Recensie Waardering Boekbespreking
Op 16 januari 2018 is de nieuwe roman van Louise Fresco De idealisten verschenen bij Uitgeverij Prometheus. Zodra de redactie de roman gelezen heeft kun je hier de Louise Fresco De idealisten recensie waardering en boekbespreking lezen. Daarnaast is er uitgebreide informatie over het boek te vinden, inclusief een verwijzing naar andere recensies en reviews.

LOUISE FRESCO – DE IDEALISTEN
– Titel: De idealisten
– Schrijfster: Louise O. Fresco (Nederland)
– Soort boek: sociale roman
– Uitgever: Prometheus
– Verschenen: 16 januari 2018
– Omvang: 352 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 19,99
…Meer Reviews en Bestellen >

Inhoud Louise Fresco De idealisten
De idealisten vertelt het verhaal van dokter Benjamin Marcus en zijn jonge, gehandicapte patiënt Ndidi op een afgelegen missiepost, tegen de achtergrond van een overweldigende natuur, een mythische rivier en dreigende droogte. Dr. Marcus, zelf kind van joodse vluchtelingen, ooit uit idealisme naar Afrika vertrokken, is in de loop der jaren steeds meer gaan twijfelen over het nut van zijn wetenschappelijke aanpak. Ndidi, gevangen tussen bijgeloof en nieuwsgierigheid, zint op een manier om te ontsnappen aan zijn lot. In het tijdbestek van slechts een dag en een nacht worden hun levens, en die van de andere dorpelingen, echter volkomen overhoopgegooid. Wordt het wankele menselijke evenwicht in één klap weggevaagd? Louise O. Fresco bewees met De kosmopolieten en De utopisten al dat zij als geen ander in ons taalgebied in staat is de menselijke behoefte aan engagement en verantwoordelijkheid literair te verwoorden. Ook in De idealisten staan menselijke idealen en de daarmee gepaard gaande verwarring centraal. De idealisten is een onvergetelijk verhaal over geloof en ratio, bijgeloof en wetenschap, maar bovenal over de kracht van menselijke idealen en de betekenis van hoop.

Louise O. Frasco Informatie
Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Ze schreef verschillende boeken, waaronder Hamburgers in het paradijs, haar magnum opus over voeding en eten. Tot haar veelgeprezen literaire werken behoren onder meer de novelle De tuin van de sultan van Rome en de romans De kosmopolieten en De utopisten (shortlist Libris Literatuurprijs).


Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Nederlandse Romans 2018
Nederlandse Schrijfsters Nieuwe Boeken 2018
Nieuwe Boeken 2018