Lorraine Fouchet Het geluk van Lou Recensie

Lorraine Fouchet Het geluk van Lou Recensie

Lorraine Fouchet Het geluk van Lou Recensie

Voor de kust van Bretagne ligt het kleine eiland Île de Groix. Een eiland waar Lou en haar man Jo lang hebben gewoond. Als Lou sterft, blijkt dat ze middels haar testament haar man een bijzondere opdracht heeft gegeven. Ze wil dat Jo ervoor zorgt dat de banden met hun zoon Cyrian en dochter Sarah verbeterd, of beter gezegd herstelt wordt. Maar de kinderen door het voorlezen van het testament op het verkeerde been gezet en in eerste instantie nog verder van hun vader afgedreven dan dat de band verbeterd, laat staan hersteld, wordt. Desalniettemin gaat Jo aan de slag. Zij het dat het verdriet hem vaak in de weg zit en zijn motivatie vaak ver te zoeken is.

Over liefde voor het Bretonse eiland Île de Groix, knellende gezinsbanden en omgaan met verlies en verdriet

Het geluk van Lou is een zomerse roman die verhaalt over de liefde voor het eiland Île de Groix en de mensen die er leven. Maar ook over de last die gezinsbanden met zich mee kunnen brengen en over het dragen van verlies van een geliefde en verdriet dat het veroorzaakt. Wat de roman prettig leesbaar maakt is de luchtige toon waarmee Lourraine Fouchet het verhaal vertelt. Soms hilarisch, maar altijd met gevoel en zonder sentimenteel te worden, verhaalt ze over de vaak lastige banden tussen ouders en kinderen en broer en zus onderling. Leuk is ook de manier waarop Lorraine Fouchet de roman heeft voorzien van een soort van soundtrack. Al met al is Lorraine Fouchet erin geslaagd om een geslaagde roman te schrijven die een beetje doet denken aan Britse films als Three Mariages and a Funeral en Love Actually. Lorraine Fouchet – Het geluk van Lou is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

LORRAINE FOUCHET – HET GELUK VAN LOU

– Titel: Het geluk van Lou
– Schrijfster: Lorraine Fouchet ♀ (Frankrijk)
– Soort boek: familieroman, Bretagne roman, eilandroman
– Origineel: Entre ciel et Lou (2016)
– Nederlandse vertaling: Gertrud Maes
– Uitgever: Nieuw Amsterdam
– Verschenen: 4 juli 2017
– Omvang: 336 pagina’s
– Uitgave: Paperback/ Ebook
– Prijs: € 19,99
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Lorraine Fouchet – Het geluk van Lou

Het geluk van Lou is een boek vol champagne, liefdesaffaires, muziek en Bretonse gerechten! Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île de Groix, Bretagne. Lou met haar obsessies, (‘Champagne, alsjeblieft, maar alleen Mercier!’) en haar eigenaardigheden. Ze kookte belabberd, maar met veel liefde, was hartelijk en altijd vrolijk. Maar nu is Lou dood en dreigt haar gezin uiteen te vallen. In haar testament vraagt ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas wanneer hij daarin geslaagd is mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert.

Bijpassende Boeken en Informatie

Lorraine Fouchet – Kleuren van het leven
– Franse Schrijvers en Schrijfsters Nieuwe Boeken 2017
Nieuwe Boeken Juli 2017
– Vakantieboeken Tips