Jan Guillou Echte Amerikaanse jeans Recensie

Jan Guillou Echte Amerikaanse jeans Recensie

Jan Guillou Echte Amerikaanse jeans Recensie
Eind maart 2017 verschijnt deel zes in de reeks boeken De Grote Eeuw van de Zweedse schrijver Jan Guillou – Echte Amerikaanse jeans. Op deze pagina kun je de Jan Guillou Echte Amerikaanse jeans recensie boekbespreking inhoud en informatie bestellen vinden.

JAN GUILLOU – ECHTE AMERIKAANSE JEANS INFORMATIE
– Titel: Echte Amerikaanse jeans
– Reeks: De Grote Eeuw, deel 6
– Schrijver: Jan Guillou ♂ (Zweden)
– Soort boek: historische roman
– Origineel: Äkta amerikanska jeans (2017)
– Nederlandse vertaling: Bart Kraamer
– Uitgever: Prometheus
– Verschijnt: 28 maart 2017
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 15,00
– Oordeel redactie: Nog niet gelezen door de redactie
…Meer Informatie en Bestellen >

Jan Guillou – Echte Amerikaanse jeans Recensie
Zodra het boek door de redactie gelezen is, kun je hier de Jan Guillou Echte Amerikaanse jeans recensie en boekbespreking lezen.

Flaptekst en inhoud Jan Guillou – Echte Amerikaanse jeans
Echte Amerikaanse jeans speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw en volgt Eric, een jonge telg uit de familie Lauritzen. Het is de tijd dat de fundamenten van de Zweedse verzorgingsstaat worden opgebouwd. De natuurlijke grondstoffen van het land vinden gretig aftrek op de Europese markt, die nog steeds niet bekomen is van de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. De groeiende dreiging van een nucleaire oorlog is een constante factor van zorg en angst. Uit de grote veranderingen ontstaat een nieuwe jeugdcultuur, waarbij jongeren zich niet langer door Europa, maar door Amerika laten beïnvloeden. Ook Eric wordt ondergedompeld in deze wereld en is gefascineerd door nieuwe ontwikkelingen in de muziek, de mode en de film. Niet alleen lukt het hem om het verboden drankje Coca-Cola mee te smokkelen, hij wordt ook de eerste uit zijn klas die echte Amerikaanse jeans draagt. Echte Amerikaanse jeans is het zesde deel van de serie De grote eeuw, waarin Jan Guillou op meesterlijke wijze de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van de lotgevallen van een Zweedse familie. Kennis van de vorige delen in de reeks is niet vereist voor het lezen van dit boek.

Bijpassende Boeken en Informatie
Zweedse Schrijvers Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken Maart 2017