Bodo Kirchhoff Wedervaring Recensie

Bodo Kirchhoff Wedervaring Recensie Waardering ★★★★

Bodo Kirchhoff Wedervaring Recensie Waardering ★★★★
Het is vrij uitzonderlijk dat een korte roman of novelle de Deutscher Buchpreis toegekend krijgt. Uitzondering erop is Wedervaring de roman van de Duitse schrijver Bodo Kirchhoff die in 2016 in Duitsland werd uitgegeven en nu in Nederlandse vertaling van Jospephine Rijnaarts is verschenen bij Uitgeverij Lebowski. De verwachtingen zijn hoog bij een bekroonde roman. En gelukkig worden de hoge verwachtingen vrijwel geheel ingelost. Bodo Kirchhoff is erin geslaagd om een boeiend liefdesroman te combineren met de actualiteit van vluchtelingen zonder in clichés en moralisme te vervallen. Dat op zich is al een kunststuk!

Een gemankeerd leven krijgt plotseling een avontuurlijke wending
Leonie Palm, een aantrekkelijke vrouw, staat op een avond onaangekondigd voor de deur van de uitgever Reither. Hij is net bezig om met de activiteiten van zijn kleine uitgeverij te stoppen en van zijn pensioen te gaan leven. Hij laat haar binnen. Vanuit het niets krijgt het gemankeerde leven van Reither een avontuurlijke wending. Ze besluiten om de zonsopkomst in een nabijgelegen dal te gaan bekijken. Maar in plaats van in het dal te blijven reizen ze door in de cabriolet van Leonie Palm. Ze gaan de Alpen over, de Brennerpas over om door te reizen naar Italië. Lans de Adriatische kust reist het stel verder om in te schepen op de ferry naar Sicilië. Tijdens de reis raakt Reither meer en meer gefascineerd door Leonie Palm. Sterker nog de verliefdheid slaat al gauw toe.

Liefde en actualiteit op een boeiende en fascinerende wijze verweven
Op Sicilië maken ze kennis met jong meisje dat gevlucht is en in haar eentje moet overleven. Ze nemen het meisje in bescherming en gaan zelfs zo ver dat ze haar in de auto aan boord de ferry meesmokkelen. Een beslissing die gevolgen zal hebben. De korte roman bevat vele mooie sfeertekeningen, beschrijvingen van licht en donker, warmte en kou. Vertelt vanuit het perspectief van Reither blijft Leonie Palm tot op het einde van de roman raadselachtig. Maar dat is juiste wat de roman zo fascinerend en goed maakt. Wedervaring is een boeiende en fascinerende leeservaring. Een zeer geslaagde roman die ook in Nederland een groot lezerspubliek verdiend. Bodo Krichhoff / Wedervaring is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

BODO KIRCHHOFF – WEDERVARING
– Titel: Wedervaring
– Schrijver: Bodo Kirchhoff ♂ (Duitsland)
– Soort boek: liefdesroman, psychologische roman
– Origineel: Widerfahrnis (2016)
– Nederlandse vertaling: Josephine Reijnaarts
– Uitgever: Lebowski
– Verschenen: oktober 2017
– Omvang: 176 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Bijzonderheden: Winnaar Deutscher Buchpreis 2016
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie
Duitse Schrijvers Schrijfsters Boeken
Beste Boeken 2017 Recensies
Nieuwe Boeken Oktober 2017