Fik Meijer Via Appia Recensie ★★★★ Waardering

Fik Meijer Via Appia Recensie ★★★★ Waardering

Op 24 oktober 2017 is het nieuwe boek van Fik Meijer Via Appia verschenen bij Uitgeverij Athenaeum- Polak & en Van Gennep. Hier kun de je Fik Meijer Via Appia recensie en waardering door de redactie lezen. Uiteraard is er ook veel informatie over het boek te vinden.

Fik Meijer Via Appia Recensie
Via Appia is weer een echt Fik Meijer boek. Dit keer maakt hij samen met zijn vrouw een reis langs de beroemde Romeinse weg Via Appia met als leidraad de vijfde Satire van Horatius die 2000 jaar geleden werd geschreven. Een weg die al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. Er zijn al vele beroemdheden Fik Meijer voorgegaan. Niet vreemd als je je realiseert dat al in 300 voor Christus werd begonnen door Appius Claudius met de aanleg van deze Romeinse “snelweg” die bedoeld was om troepen te verplaatsen. Fik Meijer volgt minutieus de Via Appia en weet over bijna mijlsteen wel een verhaal te vertellen.

Een meeslepend reisboek over de beroemdste Romeinse weg
Want dat kan Fik Meijer als de beste, verhalen vertellen. Maar wel verhalen over anderen. Over zijn eigen lotgevallen tijdens de reis zul je niet vernemen. Net als in zijn andere boeken wordt je meegesleept in het verhaal, wil je het liefste zelf morgen zelf de wandelschoenen aan doen op pad gaan. De aanstekelijke verteltrant en het lef om zelf een verhaal in te kleuren ook als zijn er soms maar een beperkt aantal historische bronnen zorgt voor veel leesplezier. Fik Meijers Via Appia is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

FIK MEIJER – VIA APPIA
Met Horatius langs de koningin der wegen
– Titel: Via Appia
– Schrijver: Fik Meijer ♂ (Nederland)
– Soort boek: Romeinse geschiedenis, reisboek
– Uitgever: Athenaeum – Polak & Van Gennep
– Verschenen: 24 oktober 2017
– Omvang: 320 pagina’s 9met foto’s en kaarten)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 24,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Fik Meijer Via Appia
De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen de bijna 570 kilometer van Rome naar Brindisi afleggen. Eerst deden alleen soldaten dat, later volgden leden van officiële delegaties en heel veel handelaren, toeristen en pelgrims. Reisverslagen zijn er bijna niet. Er is één uitzondering: een satire van de dichter Horatius.

In 37 v.Chr. reisde hij over de Via Appia voor een diplomatieke missie. Fik Meijer volgt nu zijn spoor. Dit boek gaat over wagens en herbergen, kaarten en mijlstenen en over beroemde schrijvers en schilders die over de Via Appia hebben gelopen. Meijer beschrijft de weg en de stadjes in de nabije omgeving. Daarnaast vertelt hij over gedenkwaardige gebeurtenissen op of bij de Via Appia, zoals de moord op de radicale volkstribuun Clodius, het levenseinde van Cicero, de slachting van de mannen van de slavenleider Spartacus en over de gevolgen van de Slag bij Cannae en de inspanningen van verschillende keizers om de weg in goede staat te houden.

Door de kaarten en de talrijke kleurenfoto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden door het hele boek heen komt de Via Appia ook visueel tot leven.
Bijpassende Boeken en Informatie
Recensies Nieuwe Boeken
Nieuwe Geschiedenisboeken 2017
Nieuwe Reisboeken 2017