Louis van Dievel De laatste ronde Recensie

Louis van Dievel De laatste ronde Recensie Waardering ★★★★

Louis van Dievel De laatste ronde Recensie Waardering ★★★★
Louis van Dievel is een Vlaamse schrijver die in Nederland weinig bekendheid geniet. Weliswaar kwam zijn roman De Pruimelaarstraat (2006) terecht op de shortlist van de Libris Literatuurlijst. Maar echt veel bekendheid heeft dat over de Vlaamse grens niet opgeleverd. Dat zal voor een deel te maken hebben hij het kleurrijke Vlaamse taalgebruik in zijn romans niet schuwt. Een andere belangrijke reden kan ook zijn dat zijn werk tot nu toe door Vlaamse uitgevers werd uitgebracht. Jammer Louis van Dievel is een interessante en boeiende schrijver die ook in Nederland meer aandacht en lezers zou moeten krijgen.

De roman is invoelend, tragi-komisch en van hoge kwaliteit die ook in Nederland aandacht zou moeten krijgen
De hoofdpersoon van zijn nieuwe roman De laatste ronde is facteur Ludo. Met een facteur wordt trouwens een postbode bedoeld. Ludo staat aan de vooravond van zijn pensionering. Hij krijgt als een van zijn laatste klussen twee jonge vrouwen in te wijden in de werkzaamheden van de facteur. Zo aan de vooravond van een nieuwe levensfase, wellicht het voorportaal van de dood, volgen we Ludo tijdens de laatste dagen van zijn werkzame leven. Hectische gebeurtenissen tijdens deze dagen worden afgewisseld met een terugblik op het leven van Ludo. Zijn lusten en lasten komen voorbij, de gemiste kansen, zijn falen. En tot overmaat van ramp zit zijn vrouw al jarenlang in een inrichting. In een prettige stijl en gelardeerd met Vlaamse begrippen (soms zal de Nederlandse de betekenis van de woorden moeten opzoeken) vertelt Louis van Dievel het verhaal van een gewone Vlaamse man in ongewone omstandigheden. De roman is invoelend, tragi-komisch en van hoge kwaliteit die ook in Nederland aandacht zou moeten krijgen. Louis van Dievel De laatste ronde is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

LOUIS VAN DIEVEL – DE LAATSTE RONDE
– Titel: De laatste ronde
– Schrijver: Louis van Dievel ♂ (België)
– Soort boek: psychologische roman, sociale roman
– Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
– Verschenen: 9 oktober 2017
– Omvang: 222 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,95
– Waardering ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Louis van Dievel – De laatste ronde
Na 42 jaar wenkt de laatste werkdag van facteur Ludo. Hij blikt terug op de verloren jaren en verbijt de angst voor wat komen moet. Twee piepjonge meiden – Cheyenne en Anissa – rijden mee om de stiel te leren. En dat niet alleen brengt Ludo van slag. De laatste ronde is een snapshot op een knooppunt tussen dromen en falen, begeerte en onlust. De kroniek van een mensenleven op een dood spoor, meeslepend opgetekend door een scherpziende pen vol compassie.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken Oktober 2017
Vlaamse Schrijvers Nieuwe Boeken