Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak Recensie

Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak Recensie

Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak Recensie

Op 1 februari 2018 is de debuutroman verschenen van de Nederlandse schrijfster Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak. Zij brak in 2015 door met de poëziebundel Kalfsvlies waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs 2016 ontving. Op deze pagina zijn de Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak recensie waardering en informatie te lezen.

De avond is ongemak! Ja,dat kun je wel zeggen. Ongemak voor Jas, de hoofdpersoon van deze indrukwekkende roman, maar ook zeker ongemak voor de lezers, in ieder geval voor mij als lezer. Marieke Lucas Rijneveld schrijft een afschuwelijk bedrukkend verhaal over een streng geformeerd gezin ergens op het platteland. Dit gezin bestaat uit zes personen, vader, moeder en vier kinderen…lees verder >

MARIEKE LUCAS RIJNEVELD – DE AVOND IS ONGEMAK

– Titel: De avond is ongemak
– Schrijfster: Marieke Lucas Rijneveld (Nederland)
– Soort boek: psychologische roman
– Uitgever: Atlas Contact
– Verschenen: 1 februari 2018
– Omvang: 272 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99

Inhoud Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel “Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Debuutromans
Interview Marike Lucas Rijneveld (Trouw, 27 januari 2018)
Nieuwe Boeken 2018
Nieuwe Boeken Februari 2018