Mirielle Geus Dans Recensie ★★★ Zeer Goed Jeugdboek

Mirielle Geus Dans Recensie

Mirielle Geus Dans Recensie Zeer Goed Jeugdboek

Dans! is het meest recente boek van Mireille Geus. Een boek over je hart volgen, onzekerheid en opgroeien. Op haar site is te zien dat Dans! al weer haar vijfentwintigste jeugdboek is. Al een indrukwekkende lijst! In 2006 won Mireille al een Gouden Griffel voor haar boek Big.

Dansen en geheimen

Als je vader de beste danser in de wereld is, sta je al snel in zijn schaduw. Maxime danst zelf ook, en als ze auditie mag gaan doen bij een beroemde balletopleiding, staat haar leven toch een beetje op zijn kop. Wil ze dit wel? Kan ze dit wel? Haar moeder en balletjuf besluiten dat ze het voorlopig nog niet aan haar vader mag vertellen. Dat verscheurt Maxime een beetje. Ze wil voor haar vader eigenlijk geen geheimen hebben. Maar ze wil ergens ook nog niet dat hij het weet. Waarom eigenlijk niet?

Dans! is een mooi jeugdboek met diepgang

Het gegeven in het boek is eigenlijk vrij simpel. Maxime mag auditie doen bij een beroemde balletopleiding. Het verhaal gaat redelijk rechtlijnig van A naar B. Maar de thema’s die er onder liggen, maken het verhaal interessant en spannend. Waarom is Maxime zo onzeker? Wat wil zij zelf? Als lezer blijven die vragen lange tijd net zo onbeantwoord als voor Maxime. Het is interessant hoe Mireille Geus de verschillende karakters neerzet. De moeder is duidelijk het tegenwicht voor de vader. Het wordt allemaal niet zo uitgesproken, je moet tussen de regels doorlezen. Soms is het misschien wat te subtiel. Je moet er wel van houden. Een mooi boek dat prettig wegleest. Misschien soms wat té subtiel. Ik vroeg me af en toe af of ze ergens op aanstuurde of juist niet. Maakt het ook wel weer interessant. Het verhaal ontroert, is spannend en maakt ook nog vrolijk. Prima ingrediënten voor een prima jeugdboek. Mireille Geus – Dans! is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

MIREILLE GEUS – DANS!

– Titel: Dans!
– Schrijfster: Mireille Geus (Nederland)
– Soort boek: jeugdboek
– Leeftijd: 10+ jaar
– Uitgever: Lemniscaat
– Verschenen: 1 maart 2018
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 13,95
– Waardering: ★★★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Inhoud boek Mireille Geus – Dans!

Hoe moet je als dochter van een beroemde danser je eigen dromen waarmaken? Maxime heeft de beste vader van de wereld. Hij komt uit Rusland en reist de wereld rond als de topdanser van zijn balletgezelschap. Iedereen houdt van hem. En hij is ook nog de liefste vader van de wereld. Toch is dat niet altijd even makkelijk voor Maxime, want ze danst zelf ook. Ze weet zeker dat ze nooit zo goed kan worden als haar vader, maar ze wil hem niet teleurstellen… Dan gebeurt er iets bijzonders: samen met Lev, haar beste vriend en dansmaatje, wordt ze door ‘Juf Br’ uitgekozen om auditie te doen bij de beroemde balletopleiding dans!. Haar vader is dan voor een optreden in Rusland. Maxime, haar moeder en haar oma besluiten om hem niet over de auditie te vertellen. Maar kan ze zo’n groot geheim bewaren als ze hem aan de telefoon spreekt? En als ze heel eerlijk is tegen zichzelf… wil ze dan wel haar leven wijden aan de dans? Alle gebeurtenissen komen in een stroomversnelling als Maximes vader opeens een paar dagen eerder dan gepland thuiskomt. Gouden Griffel-winnares Mireille Geus heeft een hartverwarmend boek geschreven over ouderliefde, onzekerheden en het volgen van je dromen.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Kinderboeken 2018 Recensies