Gertrud Jetten Boe Recensie Waardering

Gertrud Jetten Boe Recensie Waardering

Gertrud Jetten – Boe! Recensie
Getrud Jetten Boe! is geschikt voor kinderen die leren lezen. Het is geschreven op AVI E3 niveau, wat in theorie betekent dat kinderen die aan het einde van groep 3 zitten, of begin groep 4, dit zouden moeten kunnen lezen. Zoals altijd bij de boeken van schrijfster Gertrud Jetten, zit ook Boe! vol humor.

Een koe, twee sukkels en een gouden bal
Kor en Guus zijn de sukkels van het verhaal. Ze geven meer om hun gouden golfbal dan om het welzijn van dieren! En poep vinden ze ook al smerig. Als koe Pien hun gouden bal op eet, zijn ze boos. En bereid om heel ver te gaan om die bal terug te krijgen. Zo ver, dat Pien er bang van wordt!

De humor en spanning in Boe! stimuleren en helpen echt bij het leren lezen
De kracht van dit boek zit echt in de humor. En ook wel in de spanning. Want wat nu als Pien die bal niet snel genoeg weer uit poept. Ik weet zeker dat kinderen heel graag willen weten hoe dit verhaal af loopt. En dat is natuurlijk een uitstekende motivatie om het lezen te oefenen! De illustraties van Kees de Boer zijn bijzonder grappig en levendig, waardoor het verhaal versterkt wordt.

Getrud Jetten – Boe! is een uitstekend kinderboek
Als ik nog moest leren lezen, was ik beslist in mijn sas geweest met dit boek. Enorm knap hoe Gertrud Jetten voor zowel heel jonge als ook oudere kinderen weet te schrijven. Boeken om blij van te worden! Levendig, vol humor, beetje spanning, grappige karakters en altijd met respect voor dieren. Iets wat kinderen naar mijn idee niet vaak genoeg mee kunnen krijgen! Gertrud Jetten – Boe! is gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

Recensie van: Jolien Dalenberg

GERTUD JETTEN – BOE! INFORMATIE
Leren lezen met Kluitman
– Titel: Boe!
– Schrijfster: Gertrud Jetten ♀ (Nederland)
– Tekeningen: Kees de Boer (Nederland)
– Soort boek: kinderboek, leren lezen
– Leeftijd: 5+ jaar
– Uitgever: Kluitman
– Verschenen: 15 april 2017
– Omvang: 32 pagina’s (met tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 8,50
– Waardering: ++++ (uitstekend) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Getrud Jetten – Boe!
Ongelooflijk grappig verhaal over koeien en verwaande golfers.
Pien en Aaf genieten van de rust in hun wei. Tot er luid lawaai opklinkt. Het zijn die twee nare mannen weer, die komen golfen. Kor en Guus hebben een hekel aan koeien, en dat laten ze luidkeels weten. Als Kor per ongeluk hun dure gouden golfbal over het hek slaat, krijgt Pien een geweldig idee: met een grote hap slikt ze de golfbal in. Nu moeten Kor en Guus wachten tot die er weer uit komt…

Bijpassende Kinderboeken en Informatie
Nieuwe Kinderboeken 2017 Recensies
Nieuwe Kinderboeken April 2017