Kathryn Littlewood De betoverende mix van Bakkerij Bliss Recensie

Kathryn Littlewood De betoverende mix van Bakkerij Bliss Recensie

Kathryn Littlewood De betoverende mix van Bakkerij Bliss Recensie
De Betoverende Mix van Bakkerij Bliss is een sprookjesachtig, magisch boek van Kathryn Littlewood. Het is het vijfde deel uit de Bakkerij Bliss serie, maar op zich wel apart te lezen. Al is het waarschijnlijk nog net wat leuker als je de overige delen ook gelezen hebt.

Een avontuur in een geheimzinnige stad, met een vreemde Graaf
Roos en haar familie moeten naar San Gigli. Daar is hun tante Lilian, ontvoert door de vreemde Graaf van San Gigli. Dat is op zich al spannend en moeilijk genoeg. Maar de twee vertegenwoordigers van het Internationaal Genootschap van de Deegroller willen dat Roos haar tante aan hen uit levert. Natuurlijk is er geen haar op het hoofd van Roos die daar over piekert. Maar de gezusters Leephoofd dreigen de stad waar Roos woont te bestoken met de Zeven Zoete Plagen. Roos gaat met haar broers, opa en vriend naar San Gigli. Roos haar ouders zullen zich bezig houden met de Zeven Zoeten Plagen. In San Gigli beleven ze een vreemd avontuur in die geheimzinnige stad Gigli.

Sprookjesachtige magie met een vleugje spanning en humor
De Betoverende Mix van Bakkerij Bliss is een leuk boek als je van sprookjesachtige boeken houdt. Het is een vrij licht verhaal met een vleugje spanning. Kathryn Littlewood schrijft erg beeldend waardoor je de meest vreemde situaties zo voor je kunt zien. Dat maakt het een grappig verhaal voor kinderen. Zeker ook omdat de broertjes van Roos zich gedragen als echte broertjes. Ze willen graag stoer doen en knap zijn. Maar het zijn eigenlijk gewone jongens. Soms stoer, en soms irritant. Het kat en muis spel dat De Betoverende Mix van Bakkerij Bliss eigenlijk is, houdt de spanning een beetje gaande. Af en toe zakt het verhaal voor mij een klein beetje in en worden de situaties iets te langdradig. Er zit genoeg spanning en humor in om het boek toch te willen uit lezen.

Een aardig boek met een leuke sfeer. Mogelijk wordt het verhaal nog leuker als je de andere delen gelezen hebt. Hoewel ik het boek best met plezier ben door gekomen, miste ik toch ook een beetje tempo en spanning. Kathryn Littlewood De betoverende mix van Bakkerij Bliss is gewaardeerd met ★★ (goed).

KARTHRYN LITTLEWOOD – DE BETOVERENDE MIX VAN BAKKERIJ BLISS
– Titel: De betoverende mix van Bakkerij Bliss
– Schrijfster: Kathryn Littlewood ♀ (Verenigde Staten)
– Soort boek: avonturenboek
– Leeftijd: 10+ jaar
– Origineel: Magic in the Mix (2015)
– Nederlandse vertaling: Annemarie de Vries
– Uitgever: Van Holkema & Warendorf
– Verschenen: 5 juli 2017
– Omvang: 272 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 16,99
– Waardering: ★★ (goed) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Kinderboeken Juli 2017
Nieuwe Kinderboeken 2017 Tips