Bert Wagendorp Masser Brock Recensie Informatie

Bert Wagendorp - Masser Brock Recensie Informatie

Bert Wagendorp – Masser Brock Recensie Informatie

Op 15 februari 2017 is de nieuwe roman van Bert Wagendorp – Masser Brock verschenen bij Uitgeverij Atlas Contact. Op deze pagina kun je de Bert Wagendorp – Masser Brock recensie informatie boekbespreking en bestelinformatie vinden. Masser Brock is de tweede roman van Bert Wagendorp die met zijn debuut Ventoux een enorme bestseller had.

Bert Wagendorp – Masser Brock Recensie

Voor zijn nieuwe boek Masser Brock is Bert Wagendorp zeer dichtbij zijn eigen ervaringen gebleven zonder dat er sprake is van een biografische roman. Hoofdpersoon Masser Brock is columnist van een van de invloedrijke kranten. Als columnist en journalist wordt hij steeds meer geconfronteerd met de vervaging van de grenzen tussen feiten en meningen, een zeer actueel thema sinds de opkomst van Donald Trump. Feiten worden gepresenteerd als meningen die zonder enige scrupules aan de kant worden geschoven. En meningen worden gepresenteerd als feiten. Waarheid en leugen blijken nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden en de behoefte om dit kunnen doen lijkt meer en meer afwezig.

Hoe als journalist om te gaan met het brengen van de waarheid?

Masser Brock raakt als journalist betrokken bij meerdere gebeurtenissen waardoor hij zelf beslissingen moet nemen het naar buiten brengen van de volledige waarheid. Hoe ver moet je gaan in het beschermen van je bronnen? Wat moet je doen als familieleden en vrienden als bron dienen en je vragen om de waarheid slechts gedeeltelijk naar buiten te brengen? Waarheidsvinding blijkt een zeer rekbaar begrip te zijn.

Een actuele goed geschreven roman met thrillerelementen

De kracht van de nieuwe roman van Bert Wagendorp is te vinden in de kleurrijke personages die het boek bevolken. Zijn zus Mia die adviseur spindokter is van een treffend veel op Mark Rutte lijkende premier Tuk en raak getroffen is. Charles Schuurman Hess, de oud-hoofdredacteur van de krant De Nieuwe Tijd en de zeer ervaren journaliste Bonna Glenewinkel zorgen ervoor dat de roman van het begin tot het eind het lezen meer dan waard is. Bert Wagendorp heeft met Masser Brock een actuele roman geschreven met thrillerelementen gesitueerd in een omgeving die hij zelf tot in de haarvaten kent. Dat Bert Wagendorp kan schrijven bewees hij al met Ventoux en Masser Brock is hiervan een bevestiging en zijn nieuwe roman wordt beoordeeld met ★★★ (uitstekend).

BERT WAGENDORP – MASSER BROCK INFORMATIE

– Titel: Masser Brock
– Schrijver: Bert Wagendorp (Nederland)
– Genre: politieke roman, psychologische roman
– Verschijnt: 15 februari 2017
– Uitgever: Atlas Contact
– Omvang: 400 pagina’s
– ISBN-nummer: 978-90-254-4961-2
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
Waardering: ★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Recensies en Bestelleen >

Flaptekst en Informatie Bert Wagendorp – Masser Brock

Masser Brok is columnist van dagblad De Nieuwe Tijd. Zijn zus is de spindoctor van de premier van Nederland. Masser volgt het nieuws, tot het nieuws de achtervolging op hem inzet. Wat is de waarheid achter de dood van vier Nederlandse soldaten op vredesmissie? Hoe nam de geheime dienst De Nieuwe Tijd in de tang? De nieuwe roman van Bert Wagendorp gaat over de vraag hoe nieuws nieuwe werkelijkheden schept, over de waarheid die wij dagelijks krijgen geserveerd en over de waarde daarvan. Het is een wervelend verhaal vol vrolijke, tragische en kleurrijke personages: een opmerkelijke krantenfamilie, een cynische journalist, een horlogemaker en een tycoon tegen wil en dank. Masser Brok ruilt zijn oude zekerheden in voor twijfel en zijn cynisme voor stilte. Als lezer kun je niet anders dan hetzelfde doen – wie Masser Brok gelezen heeft, zal de media op een andere manier beleven.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nieuwe Nederlandse Romans 2017
Nieuwe Boeken Februari 2017
Bert Wagendorp – Vals spel (2018)