Lucas de Waard Kraaien tellen Recensie

Lucas de Waard Kraaien tellen Recensie Waardering ★★★

Lucas de Waard Kraaien tellen Recensie Waardering ★★★
Kraaien tellen is de tweede roman van de Nederlandse schrijver Lucas de Waard die in 2015 debuteerde met De kamers. Hoofdpersoon van Kraaien tellen is Tobias. Hij is veegwagenbestuurder van beroep. Ambitie wil hij niet hebben en hij wil gelukkig zijn in zijn veegwagen. Maar nadat zijn zus en zielsverwant in Praag zelfmoord heeft gepleegd, blijkt dit toch lastig te worden. Tobias probeert uit alle macht de rest van de wereld buiten de deur te houden. Maar tot zijn eigen ongenoegen dringt de vijandige omgeving steeds meer zijn leven binnen.

Kaaien tellen boeit, choqueert en overtuigt van het begin tot het eind
Op een tragikomische manier beschrijft Lucas de Waard het leven van een man die met rust gelaten wil worden, zijn leed op zijn eigen manier wil dragen zonder dat anderen zich ermee bemoeien. Hoe meer hij probeert afstand te nemen van de traumatische zelfmoord van zijn zus, hoe meer deze bepalend is voor het welzijn van Tobias. Hij vlucht in sex, geweld en pijn. Hij wil zichzelf pijnigen en anderen pijn toebrengen. Door een aantal gebeurtenissen en keuzes werkt hij zich steeds dieper in de nesten. Zo diep dat hij er niet meer uit lijkt te komen. Kraaien tellen is de overtuigende tweede roman van Lucas de Waard. Hij slaagt erin een zwaar thema op lichtvoetige wijze over het voetlicht te brengen. Hij choqueert en is nergens zwaar op de hand. Lucas de Waard is een talentvolle Nederlandse schrijver die we in de gaten moeten houden. Lucas de Waard Kraaien tellen is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

LUCAS DE WAARD – KRAAIEN TELLEN
– Titel: Kraaien tellen
– Schrijver: Lucas de Waard ♂(Nederland)
– Soort boek: psychologische roman
– Uitgever: De Geus
– Verschenen: 19 september 2017
– Omvang: 288 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
– Prijs: € 18,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Lucas de Waard Kraaien tellen
Tobias is een veegwagenbestuurder die het liefst met rust gelaten wordt. Maar als zijn zus en geestverwant een einde aan haar leven maakt, begint de wereld steeds meer van hem te verlangen. Tobias weigert echter te rouwen en besluit om zijn leven op pauze te zetten. ‘Ik doe, kortom, wat er gedaan moet worden. Het zou fijn zijn als ik in een wereld leefde waarin dat genoeg was.’

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Nederlandse Romans 2017
Nieuwe Boeken September 2017
Nieuwe Boekrecensies Overzicht