Belgian Beer Trails Erik Verdonck Recensie Belgische Biergids

Belgian Beer Trails Erik Verdonck Recensie Belgische Biergids

Belgian Beer Trails Erik Verdonck Recensie Belgische Biergids
Bier en België zijn onlosmakelijke aan elkaar verbonden. Zeer waarschijnlijk is de biercultuur nergens zo diep verankerd en belangrijk als bij onze Zuiderburen. En met regelmaat verschijnen er dan ook boeken over Belgisch bier. Toch voegt Belgian Beer Trails van de Vlaamse schrijver Erik Verdonck nog wat toe. En laat je niet in verwarring brengen. Belgian Beer Trails van Erik Verdonck is een boek dat je gewoon in het Nederlands kunt lezen, alhoewel er ook een Engelse editie te koop is.

Aanstekelijk reisboek, bierboek en culinaire reisgids ineen!
Belgian Beer Trails is een reisboek, bierboek en culinaire reisgids. Verdeeld in negen regio’s heeft Erik Verdonck de zeer vele interessante en bijzonder bierbrouwerijen in kaart gebracht en bezocht. Hij beschrijft in korte hoofdstukken wat de brouwerijen, van klein tot groot, bijzonder maakt. Welk bier je moet proberen en hoe en wanneer de brouwerijen te bezoeken zijn. Aanvullend hierop wordt ook kort aangestipt welke andere bezienswaardigheden de moeite waard zijn om in de buurt van de brouwerijen te bezoeken. De rijkdom en het palet van de biercultuur in heel Belgie (dus zowel in Vlaanderen, Wallonië en Brussel) komen op een aanstekelijke manier aan bod. Belgian Beer Trails nodigt echt uit om op stap te gaan in België. En zelfs als je geen grote bierliefhebber bent, is het boek een leuke leidraad om België te bezoeken. Bier is zo onlosmakelijk met zowel de Vlamingen, Walen en Brusselaars verbonden dat het een mooie manier is om onze zuiderburen beter te leren kennen. Erik Verdonck – Belgian Beer Trails wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

ERIK VERDONCK – BELGIAN BEER TRAILS INFORMATIE
– Titel: Belgian Beer Trails
– Ondertitel: Brouwerijen – Steden – Biertoerisme
– Schrijver: Erik Verdonck ♂ (België)
– Soort boek: bierboek, culinair reisboek, reisgids België
– Uitgever: Lannoo
– Verschenen: 6 april 2017
– Omvang: 208 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Gebonden Boek (Nederlands) / Engelse Editie
– Prijs: € 29,99
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Belgian Beer Trails – Erik Verdonck
Brouwerijtoerisme zit in de lift. Je kunt de meeste grotere brouwerijen in ons land bezoeken, wordt er deskundig rondgeleid en proeft er achteraf de bieren. Maar je kunt een brouwerijbezoek ook combineren met een ontdekkingsreis in de stad of regio. Je zult verrast zijn van de enorme verscheidenheid in brouwerijen en bierstijlen, steden en streken.België is gezegend met een unieke biercultuur, inmiddels bekroond tot Unesco Werelderfgoed.Die cultuur leeft in het glas, in de fles, aan de toog op café, in bistro, brasserie, taverne of restaurant, in de reclame, op straat… Overal vind je sporen van brouwerijen en bier. Deze gids biedt je een handig kompas door Bierland België. We reizen van Aarlen tot Oostende. De brouwerijen zijn gesitueerd per regio en, waar mogelijk, gelinkt aan steden. Naast het beknopte verhaal van de brouwerij, een overzicht van het assortiment en praktische informatie vind je ook bezoektips voor een aantal steden.

Bijpassende Boeken en Informatie
– Nieuwe Reisboeken 2017
– Boeken over Bier Overzicht