Andreas Pflüger Voor eens en altijd Recensie Duitse Thriller

Andreas Pflüger Voor eens en altijd Recensie Duitse Thriller

Andreas Pflüger Voor eens en altijd Recensie Duitse Thriller
Als je weet dat de Duitse thriller van Andreas Pflüger Voor eens en altijd in de VN Thrillergids 2017 met vijf sterren is gewaardeerd, begin je niet helemaal onbevooroordeeld aan een boek. Is de thriller niet overgewaardeerd? Maak het boek de hoge verwachtingen waar? Dat soort vragen spelen! Maar gelukkig is Voor eens en altijd inderdaad een uitmuntende thriller geschreven door een zeer getalenteerde schrijver.

Zeer overtuigend wordt de wereld van een blinde politievrouw neergezet
Hoofdpersoon van de thriller is Jenny Aaron. Zij was een zeer getalenteerde poltieagente die tijdens een bijzondere missie in Barcelona blind is geraakt. Daarnaast werd tijdens deze missie haar vriend en collega Niko door haar zwaargewond achtergelaten. Uiteraard hebben deze gebeurtenissen een enorme stempel op haar leven gedrukt. Vijf jaar later wordt ze door oud-collega’s gevraagd om te helpen een seriemoordenaar op te sporen. Deze seriemoordenaar zorgt ervoor dat de wonden uit het verleden weer worden opengereten.

Uitmuntende, zeer spannende Duitse thriller waarin de zintuigen extra geprikkeld worden
Jenny Aaron raakt verwikkeld in een reeks zeer spannende gebeurtenissen die haar leven in direct gevaar brengen. En wat volgt is een zeer spannende thriller die zich afspeelt in en rond Berlijn. Uitstekend geschreven, houdt Andreas Pflüger, ondanks de vele ontwikkelingen, de thriller volledig onder controle. De hoofdpersonages in de thriller krijgen diepgang en ontwikkelen zich. En de spanning wordt volledig vastgehouden tot het einde van het boek. De plot is verrassend en kent een aantal bijzondere wendingen zonder volledig ongeloofwaardig te worden. Maar het meest bijzondere van de thriller en wat het boek ook behoorlijk uniek maakt, is de wijze waarop Andreas Pflüger het in Voor eens en altijd is gelukt om de wereld van iemand die blind is geworden te beschrijven. Hoe de zintuigen die nog wel functioneren in zo zijn ontwikkeld dat Jenny Aaron op een heel bijzondere wijze haar omgeving waarneemt. Voordat de manier waarop Andreas Pflüger ons hiermee laat kennismaken is uitzonderlijk. De schrijver kondigt aan het einde van de thriller een vervolg aan. Benieuwd of hij deze kwaliteit ook dan weet vast te houden. Andreas Pflüger – Voor eens en altijd verdient dan ook volkomen terecht de maximale +++++ (uitmuntend).

ANDREAS PFLÜGER – VOOR EENS EN ALTIJD DUITSE THRILLER
– Titel: Voor eens en altijd
– Schrijver: Andreas Pflüger ♂ (Duitsland)
– Soort boek: Duitse thriller, literaire thriller
– Origineel: Endgültig (2016)
– Nederlandse vertaling: Renee Vink
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Verschenen: 2 juni 2017
– Omvang: 399 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– VN Thriller Gids 2017: ★★★★★
– Waardering: +++++ (uitmuntend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Andreas Pflüger Voor eens en altijd
De Duitse Jenny Aaron behoorde tot de top van de politie, tot een missie in Barcelona catastrofaal mislukte en Jenny niet alleen haar zicht verloor, maar ook haar collega en geliefde Niko zwaargewond achterliet. Nu, vijf jaar later, heeft ze geleerd hoe ze in haar donkere wereld kan navigeren, maar wordt ze nog altijd gekweld door het verraad aan Niko. Als Jenny’s ex-collega’s uit Berlijn, haar hulp nodig hebben bij het vinden van een seriemoordenaar, krijgt ze de kans haar eer te herstellen. Wanneer Jenny ontdekt dat ze de dader beter kent dan ze ooit had gedacht, bevindt ze zich al in een razendsnel, bloedstollend kat-en-muisspel in de straten van Berlijn.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers Juni 2017
Nieuwe en Beste Thrillers 2017