Jens Henrik Jensen Oxen Bevroren vlammen Recensie

Jens Henrik Jensen Oxen Bevroren vlammen Recensie

Jens Henrik Jensen Oxen Bevroren vlammen Recensie Review
Bevroren vlammen is het derde en, vooralsnog, laatste deel in de spannende reeks thrillers met als hoofdpersoon Niels Oxen. Uitstekend geschreven, spannend, politiek geladen en met een prima ontknoping voldoet dit deel weer volledig aan de verwachtingen.

Thriller in een Scandinavische traditie
De thriller staat trouwens in een soort van traditie van Scandinavische ex-militairen of geheim agenten met een oorlogverleden die verwikkeld raken in vaak sinistere complotten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de boeken van de Zweedse schrijver Jan Guillou met zijn hoofdpersoon Coq Rouge. Maar er zijn meer voorbeelden. Helaas vaak nog niet vertaald in het Nederlands, zoals bijvoorbeeld de boeken van de Finse schrijfster Leena Lehtolainen met de vrouwelijk bodyguard Hilja als hoofdpersoon, de uitstekende vierdelige reeks boeken van de Finse schrijver Taavi Soininvaara met Leo Kara in de hoofdrol en een aantal boeken van Ilkka Remes, ook uit Finland afkomstig. Wel zijn de boeken in Duitse vertaling beschikbaar en soms in het Engels en Frans.

Spannend, verontrustend en uitstekend geschreven
Om terug te komen bij het afsluitende deel van de Oxen reeks, Bevroren vlammen. Spanning, politieke intrige waarbij vrijwel niets is wat het lijkt en verwikkelingen rondom het geheime Deense genootschap Danehof vormen ook dit keer weer de ingredienten van de uitstekend geschreven Deense thriller. Samen met de andere hoofdpersonen uit de voorgaande delen probeert Niels Oxen, waarvan iedereen dacht dat hij vermoord was, definitief af te rekenen met het sinistere Danehof genootschap. Zelfs al heb je de voorgaande delen niet gelezen, biedt de thriller voldoende aanknopingspunten om zelfstandig te lezen. Jens Hendrik Jensen – Oxen. Bevroren vlammen wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend). En of het werkelijk het laatste deel is van de reeks boeken? We zullen zien …er is ruimte voor meer thrillers waarin één of meerdere hoofdpersonen uit de Oxen reeks figureren!

JENS HENRIK JENSEN – OXEN BEVROREN VLAMMEM INFORMATIE
– Titel: Oxen. Bevroren Vlammen
– Setie: Oxen, deel 3
– Schrijver: Jens Henrik Jensen ♂ (Denemarken)
– Soort boek: Deense thriller, Scandinavische thriller
– Origineel: De frosne flammer
– Nederlandse vertaling: Corry van Bree
– Uitgever: A.W. Bruna
– Verschenen: 21 maart 2017
– Omvang: 500 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– Oordeel: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Jens Henrik Jensen – Oxen Bevroren vlammen
Voor zover iedereen weet is oorlogsveteraan Niels Oxen verongelukt op zee. In werkelijkheid bevindt hij zich op een eiland in de Zweedse archipel, waar hij het dilemma overpeinst dat voor hem ligt. Als de leiders van het geheime netwerk Danehof ontdekken dat ze er niet in geslaagd zijn Oxen te doden, zullen ze een meedogenloze klopjacht starten om hun fout te herstellen. Als de politie erachter komt dat hij nog leeft, zal hij gearresteerd worden voor een moord die hij niet beging. Hoewel alle kansen zich tegen hem gekeerd lijken te hebben, besluit Oxen toch dat hij de confrontatie moet aangaan met degenen die de macht hebben. Doet hij dat niet, dan blijft hij zijn leven lang op de vlucht en zal hij nooit zijn zoontje terug kunnen zien. Hij bundelt zijn krachten met Margrethe Franck, zijn voormalige partner bij de geheime dienst, en Axel Mossman, zijn vroegere baas. Hun gevecht tegen Danehof heeft voor hen alle drie monumentale gevolgen gehad. Ze kunnen alleen hun leven terugkrijgen door opnieuw de strijd aan te gaan met de schaduwmannen. Maar hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand?

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers Maart 2017
Deense Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie