Mikaela Bley Donker water Recensie Zweedse Thriller

Mikaela Bley Donker water Recensie Zweedse Thriller

Mikaela Bley Donker water Recensie Zweedse Thriller
Donker water is de tweede thriller van de Zweedse schrijfster Mikaela Bley. Hoofdpersoon in Donker water is net als in haar eerste thriller, de Zweedse misdaadjournaliste Ellen Tamm. Om de trauma’s uit haar bewogen leven te verwerken gaat ze naar haar ouderlijk huis op het Zweedse platteland. Onderweg wordt hoort ze het verhaal van een vrouw die dodelijk gewond is aangetroffen aan de kant van de weg vlakbij het dorp waar ze naartoe onderweg is. Eigenlijk zou Ellen Tamm rust moeten nemen. Maar als misdaadjournaliste kan ze de verleiding niet weerstaan om zich in deze zaak te verdiepen. Rondom de dood van de vrouw is veel onduidelijk. Haar verwondingen zijn behoorlijk gruwelijk. Wie is zij? Is ze vermoord? En zo ja waarom is ze vermoord? Al snel komt Ellen Tamm erachter dat het dorp waar zij zelf vandaan komt niet zo idyllisch is als het aan de oppervlakte lijkt te zijn. En door haar aanwezigheid in haar geboortedorp gaan ook de trauma’s rondom dood van haar jong gestorven tweelingzus nog meer een rol spelen dan ze al deden. Het heden en verleden grijpen meer en meer in elkaar. En het dorp herbergt behoorlijk wat gruwelijke en gewelddadige geheimen

Een uitstekende Zweedse thriller die aan alle verwachtingen voldoet!
Het nieuwe boek van Mikaela Bely – Donker water voldoet aan alle verwachtingen die je kunt hebben van een goed geschreven Zweedse thriller. Getormenteerde hoofdpersonen die een last uit het verleden met zich meedragen, een schijnbare idylle waarachter behoorlijk wat gruwelijke geheimen verborgen gaan en een sterke en verrassende plot. Tel daarbij op dat Mikaela Bley een vlotte en goede pen heeft en je hebt de goede ingredienten voor een uitstekende Zweedse thriller. Mikaela Bley – Donker water is een goed geschreven en spannende thriller. Zeker voor liefhebbers van Scandinavische thrillers een aanrader en wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

MIKAELA BLEY – DONKER WATER INFORMATIE
– Titel: Donker water
– Schrijfster: Mikaela Bley (Zweden)
– Soort boek: misdaadroman, Zweedse thriller
– Origineel: Liv (2016)
– Nederlandse vertaling: Wiveca Jongeneel
– Uitgever: A.W. Bruna
– Verschenen: 7 maart 2017
– Omvang: 384 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 17,50 / € 11,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst en inhoud Mikaela Bley – Donker water
Op een hete zomerdag vertrekt misdaadjournalist Ellen Tamm vanuit Stockholm naar haar ouderlijk huis in Sörmland. Ze kan niet langer vluchten voor haar verleden en voor de traumatische persoonlijke herinneringen die naar boven kwamen toen ze werkte aan de zaak van het verdwenen meisje Lycke. Nu gaat ze terug naar waar het allemaal begon, toen ze acht jaar oud was en haar tweelingzusje stierf. Als Ellen langs de snelweg stopt om te tanken, hoort ze dat er niet ver daarvandaan het lichaam van een zwaar toegetakelde vrouw is gevonden. Niemand lijkt te weten wie ze was of wat ze in de omgeving deed. De inwoners van het dorp zijn erg aangedaan door de moord. Ellen besluit zich in de zaak te verdiepen en hoe meer ze in het verhaal van de vrouw duikt, des te meer ontdekt ze dat het idyllische dorpje duistere geheimen herbergt. Zoals zo vaak blijken de dingen niet te zijn wat ze lijken. En dat geldt ook voor haar eigen geschiedenis en de dood van haar zusje.

Bijpassende Thrillers en Informatie
Nieuwe Zweedse Thrillers Overzicht
Nieuwe Thrillers Maart 2017