Veldgids Vogelzang Recensie Vogelgids

Veldgids Vogelzang Recensie Vogelgids

Veldgids Vogelzang Recensie Vogelgids
Een veldgids vogelzang lijkt iets onmogelijks te hebben. Want hoe kun je nu vogelzang goed weergeven in een boek? Toch is schrijver Dick de Vos er goed in geslaagd om een vogelgids te maken die gebaseerd is op het herkennen van de zang en roep van Europese vogels. Voordat je aan de slag gaat met de vogelgids in het veld is het wel handig om goed te lezen op welke manier je de gids kunt gebruiken en hoe de vogels te kunnen herkennen. En gelukkig biedt de bijbehorende app die je gratis kunt downloaden extra aanknopingspunten en hulp.

Vogelgids Vogelzang: Boeiend, leerzaam en zeer informatief
Het eerste deel van de veldgids Vogelzang biedt uitgebreide informatie over het hoe en waarom en de wijze waarop vogels zingen. Zeer interessant om te lezen en onmisbaar als je de gids goed wilt gaan gebruiken. Het biedt inzichten in de laatste stand van de wetenschap en de ornithologie in het bijzonder. Na de interessante inleiding volgen beschrijvingen van 200 Europese vogelsoorten waarbij de nadruk ligt op de vogelzang, roep en andere geluiden die vogels maken. Heldere informatie en beschrijving met mooie foto’s en uiteraard informatie over de vogelgeluiden. Advies is wel om voordat je het veld ingaat, goed uit te zoeken hoe je de Veldgids Vogelzang het beste kunt gebruiken om de vogels ook echt te kunnen herkennen op geluid. Enige, kleine, nadeel is dat het boek aan de zware kant is. Maar de kwaliteit ervan maakt dat van ondergeschikt belang. De Veldgids Vogelzang is mooi uitgegeven zoals we gewend zijn van de boeken die de KNNV in samenwerking met Vogelbescherming uitgeeft en een aanbeveling voor de vogelaar en natuurliefhebber. Zelfs als je niet het veld ingaat om vogels te herkennen is het lezenswaardig. Dick de Vos – Veldgids Vogelzang wordt beoordeeld met ++++ (uitstekend).

DICK DE VOS – VELDGIDS VOGELZANG INFORMATIE
– Titel: Veldgids vogelzang
– Schrijver: Dick de Vos ♂ (Nederland)
– Soort boek: vogelgids vogelzang, vogelboek
– Uitgever: KNNV
– Verschenen: 10 maart 2017
– Omvang: 288 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 34,95
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Vogelgids Dick de Vos – Veldgids Vogelzang
ogels herkennen aan hun zang en roep – met gratis vogelgeluiden-app! De ‘Veldgids Vogelzang’ beschrijft de zang en roep van 200 Europese vogelsoorten. De soorten zijn geselecteerd op trefkans en zeldzaamheid. Via eenvoudige determinatiesleutels is het gemakkelijk om de juiste vogelsoort bij het geluid te vinden. Per soort zijn de zang en roep beschreven en in beeld gebracht met sonogrammen. Prachtige foto’s en beschrijving van gedrag, voorkomen en leefgebied alsmede verspreidingskaartjes maken de gids compleet. 200 Europese vogelsoorten herkennen aan hun zang en roep. Duidelijke sleutels en beschrijvingen (gedrag, voorkomen en leefgebied). Met foto’s, verspreidingskaarten en sonogrammen. Handige ezelsbruggetjes om de zang te onthouden. Inclusief gratis vogelgeluiden-app (per soort meerdere geluiden!). Ook geschikt voor vogelcursussen en -excursies.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Vogelgidsen Overzicht
– Boeken over Vogels Overzicht