Olaf Broos – Rijk de Gooyer biografie

Olaf Broos Rijk de Gooyer biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 8 januari 2022 verschijnt bij Uitgeverij aquaZZ het boek over acteur en komiek Rijk de Gooyer, geschreven door historicus Olaf Broos.

Olaf Broos Rijk de Gooyer biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Rijk, Het niet geheel ontoevallige leven van Rijk de Gooyer. Het boek is geschreven door Olaf Broos. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van acteur en komiek Rijk de Gooyer, geschreven door Olaf Broos

Olaf Broos Rijk de Gooyer biografie Recensie

Rijk

Het niet geheel ontoevallige leven van Rijk de Gooyer

  • Schrijver: Olaf Broos (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Uitgeverij aquaZZ
  • Verschijnt: 8 januari 2022
  • Omvang: 350 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de biografie van Rijk de Gooyer

Rijk de Gooyer: gevreesd en bejubeld. De Utrechtse Amsterdammer spreekt nog steeds tot de verbeelding. Eén van Nederlands beste acteurs – maar liefst drie Gouden Kalveren sleepte hij binnen – met drie duidelijke stelregels: wees op tijd, leer je tekst en gehoorzaam de regisseur.

Rijk de Gooyer was meer dan eens een ongeleid projectiel. Bij menig café-eigenaar brak het angstzweet uit als De Gooyer plaatsnam, want na een paar borrels kwam, zoals hij het zelf noemde, zijn slechtste eigenschap naar boven: het tot op het bot sarren van een nietsvermoedend slachtoffer. De acteur ging dan tot het gaatje; altijd zocht hij de grens op.

Rijk de Gooyer had ook een onderbelichte kant: echtgenoot, vader, vriend en einzelgänger. Niet voor niets settelde hij zich in Giethoorn; het ‘Hollandse Venetië’ was zijn oplaadpunt.

In dit boek beschrijft historicus Olaf Broos (1972) nauwkeurig hoe het leven van Rijk zich ontvouwde. Van zijn jeugdjaren naar de impact van zijn militaire jaren en van zijn samenwerking met Johnny Kraaykamp naar zijn eerste echte filmrol in De Inbreker (1972).

Deze biografie kent veel nieuwe feiten en inzichten, maar bovenal zien we Rijk om wie hij was: een levensgenieter die het maximale uit alles wilde halen en het liefst op zijn Rijkiaans!

Bijpassende boeken en informatie