Olivier Willemsen – Terug op de achterbank

Olivier Willemsen Terug op de achterbank recensie en informatie over de inhoud van de Nederlandse roman. Op 13 april 2023 verschijnt uitgeverij De Harmonie de roman van de Nederlandse auteur Olivier Willemsen.

Olivier Willemsen Terug op de achterbank recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Terug op de achterbank. Het boek is geschreven door Olivier Willemsen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman van de Nederlandse schrijver Olivier Willemsen.

Olivier Willemsen Terug op de achterbank recensie

Terug op de achterbank

 • Schrijver: Olivier Willemsen (Nederland)
 • Soort boek: Nederlandse roman
 • Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
 • Verschijnt: 13 april 2023
 • Omvang: 160 pagina’s
 • Uitgave: paperback
 • Prijs: € 20,00
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van de roman

 • Wat gebeurt er als je na zo’n 25 jaar door omstandigheden weer met je ouders op vakantie naar Frankrijk gaat. Met dit gegeven speelt Olivier Willemsen in zijn nieuwe roman. Na een scheiding waarvan nog niet echt is losgekomen laat de hoofdpersoon zich overreden om, enige decennia later, weer samen met zijn ouder op vakantie te gaan. Schrijnend genoeg herleven direct de oude patronen van de vroegere vakanties. Patronen die niet nauwelijks veranderd blijken te zijn en die bij de hoofdpersoon die in zekere zin warme en prettige gevoelens oproepen maar tegelijkertijd weerstand en bijna wanhoop. Willemsen laat haarscherp en hoe diep patronen ingeslepen zijn en dat je er nauwelijks van los kunt komen. Hij doet dit op een lichtvoetige, vileine wijze die de roman tot een prestatie van formaat maakt. (Allesoverboekenenschrijvers, ∗∗∗∗)
 • Back to the Future en dan weer terug. Een vakantie om gauw te vergeten in een hartverwarmend boek. (Koen Eykhout, De Limburger, ∗∗∗∗)

Flaptekst van de roman van Olivier Willemsen

De hoofdpersoon in deze zwartkomische vertelling gaat op aandringen van een goede vriendin mee met zijn ouders op zomervakantie. Als vanzelf nemen zowel de zoon als de vader en moeder hun oorspronkelijke positie binnen het gezin weer in, alsof er niet een half mensenleven voorbij is gegaan. Terug op de achterbank observeert hij zijn ouders en ondergaat hij opnieuw de geborgenheid die het liefdevolle gezin hem altijd heeft geboden, maar ditmaal met andere ogen. Olivier Willemsen schreef het duistere Morgen komt Liesbeth en het mysterieuze Roza. In Terug op de achterbank gooit hij het over een andere boeg. In humoristische scènes weet hij in deze roman de beklemmende consequenties van een gelukkige jeugd genadeloos aan de kaak te stellen.

Bijpassende boeken en informatie