Özcan Akyol – Afslag 23

Özcan Akyol Afslag 23 recensie en informatie over de inhoud van de autobiografische roman. Op 30 juli 2021 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de derde roman van de Nederlandse schrijver Özcan Akyol.

Özcan Akyol Afslag 23 recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Afslag 23. Het boek is geschreven door Özcan Akyol. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de derde roman van de Nederlandse tv-maker en schrijver Özcan Akyol.

Özcan Akyol Afslag 23 Recensie

Afslag 23

  • Schrijver: Özcan Akyol (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 30 juli 2021
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Bestellen: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Özcan Akyol

Als Emre het huis van bewaring verlaat, veel eerder dan hij had verwacht, moet hij een nieuwe koers voor zijn leven bedenken. Hij belooft de mensen die hij teleurstelde, van zijn moeder tot zijn jeugdliefde, dat hij ook anders kan zijn: een rechtschapen burger.

De samenleving is wat minder vergevingsgezind, Alle sollicitatieprocedures stranden op zijn verleden, dat een patroon van onverzadigbaarheid, nihilisme en gekte verraadt. Door creatief om te gaan met de werkelijkheid lukt het hem evenwel een baan te vinden bij een elektronicabedrijf, als lokale vertegenwoordiger.

Hele dagen zit Emre in de auto. Onderweg komt hij van alles tegen: kruimeldieven, drugsdealers en vrouwen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze hem interesseren en verleiden, ondanks zijn goede voornemens. Vrij eenvoudig sluit Emre zich af van het milieu waarin hij opgroeide. Zijn dominante familie en zijn ontspoorde vrienden accepteren zijn transformatie zonder problemen, maar de grootste uitdaging blijkt om het monster in hemzelf tot bedaren te brengen.

Afslag 23 is de derde roman van de succesvolle schrijver Özcan Akyol, Net als Eus (2012) en Toerist (2016) is Afslag 23 een semi-autobiografische roman. Ook dit keer weet Akyol de lezer te boeien met zijn originaliteit en scherpzinnigheid. Afslag 23 vormt een waardige toevoeging  aan het oeuvre van een literair toptalent.

Bijpassende boeken en informatie