Patrick Bakkenes – Kantelaars van de Sixties

Patrick Bakkenes Kantelaars van de Sixties recensie en informatie over de inhoud van dit boek met interviews over de jaren 60. Op 11 november 2019 verscheen bij Uitgeverij In de Knipscheer dit boek van Patrick Bakkenes.

Patrick Bakkenes Kantelaars van de Sixties Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het interviewboek Kantelaars van de Sixties, geschreven door Patrick Bakkenes. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met interviews over de jaren zestig van Patrick Bakkenes.

Patrick Bakkenes Kantelaars van de Sixties Recensie001Boek-Bestellen

Kantelaars van de Sixties

Twaalf interviews over de erfenis van een tijdperk

  • Schrijver: Patrick Bakkenes (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, interviewboek
  • Uitgever: In de Knipscheer
  • Verschenen: 11 november 2019
  • Omvang: 406 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek met interviews over de jaren 60

In Kantelaars van de Sixties wordt in twaalf intrigerende interviews met Nederlandse activisten, kunstenaars en politici, een blik geworpen op de vraag: waaruit bestaat de zogenoemde erfenis van dat iconische tijdperk, de ‘Sixties’? Die erfenis is nog steeds een actueel punt van discussie. Wij plukken namelijk vandaag de dag nog steeds de, volgens sommigen wrange, vruchten daarvan. Aan het woord komen Louis van Gasteren, Arie van der Zwan, Hedy d’ Ancona, Willem de Ridder, Marjolein Kuijsten, Roel van Duijn, Hans Plomp, Iris de Leeuw, Bunk Bessels, Phil Bloom, Armand en Marius Ernsting. Gedurende de jaren zestig waren zij betrokken bij de totstandkoming van significante maatschappelijke en culturele kantelingen binnen de bestaande orde. Kantelingen waarvan de echo tot op heden doorklinkt. Vijftig jaar later kijken ze terug.

In het eerste deel van de interviews vertellen deze kantelaars over hun spraakmakende activiteiten tijdens de jaren zestig. Dit geeft, naast inzicht in hun beweegredenen, een beeld van het tijdperk en de omstandigheden waarin ze leefden en opgroeiden. Het tweede deel van de interviews gaat in op de persoonlijke en maatschappelijke impact van de ‘Sixties’. Wat vinden de kantelaars van de uitwerking die de jaren zestig hebben gehad op henzelf en op de Nederlandse samenleving? En wat is dan precies die uitwerking? Wat zien zij als opvallende verschillen met de huidige tijd? Staan ze nog achter hun besluiten van destijds, of zijn er zaken die zij nu verwerpen? Van Provo tot de studentenbeweging, van de tweede feministische golf tot de eerste twee edities van Lowlands. Deze en vele andere onderwerpen passeren de revue, aan de hand van bijzondere inzichten en enerverende anekdotes.

Bijpassende Boeken en Informatie