Pinkeltje in Madurodam – Pinkeltje 35

Pinkeltje in Madurodam Pinkeltje 35 recensie en informatie over de inhoud van dit kinderboek voor 6+ kinderboek. In 2018 verscheen bij Uitgeverij Van Holkema & Warendorf Pinkeltje nummer 35, geschreven door Studio Dick laan.

Pinkeltje in Madurodam Recensie Pinkeltje 35

Pinkeltje in Madurodam is een geweldig, modern avonturenverhaal van de inmiddels al ruim 75-jarig oude Pinkeltje…

Pinkeltje, ik herinner me nog goed de boekjes van Dick Laan over het avontuurlijke kleine mannetje – geen kabouter, maar een Pinkel – die ik zelf in mijn kindertijd kreeg voorgelezen en later zelf las. Met heel veel plezier, want zijn avonturen waren altijd spannend en hij maakte altijd zoveel leuke vrienden, vooral met dieren kon hij het goed vinden. Het nieuwe boek Pinkeltje in Madurodam roept dan ook echt jeugdsentiment op. Het uiterlijk van het boek is nog hetzelfde, de bekende gele omslag met de rode letters voor Pinkeltje en blauwe voor de titel, evenals het formaat van het boek.

Pinkeltje in Madurodam Recensie Pinkeltje 35001Boek-Bestellen

En het verhaal is nog steeds spannend, Pinkeltje beleeft weer geweldige avonturen, in Madurodam deze keer en bezoekt oude dierenvrienden, de muizenbroers in het Grote Huis, en maakt weer vele nieuwe: Miep Meeuw en Piet Papegaai om er maar eens twee te noemen. Wat ik eigenlijk het allerleukste vond is dat het verhaal nu helemaal voor kinderen van deze tijd is geschreven: Pinkeltje reist met een drone vanuit de speelgoedwinkel en hij danst op muziek van dj Armin van Buuren… Geweldig!

Ondanks zijn 75 jarige leeftijd is Pinkeltje nog steeds leuk en spannend

Ik heb enorm genoten van dit Pinkeltje-avontuur – het was nog steeds spannend en leuk en Pinkeltje kon nog steeds met dieren praten.  Pinkeltje in Madurodam is een heerlijk kinderboek (en ik weet zeker dat veel vaders en moeders en opa’s en oma’s er ook van mee zullen genieten).  Het kinderboek is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Monique van der Hoeven

Pinkeltje in Madurodam

Pinkeltje 35

  • Schrijver: Studio Dick Laan (Nederland)
  • Soort boek: kinderboek
  • Leeftijd: 6+ jaar
  • Uitgever: Van Holkema & Warendorf
  • Verschenen: 2018
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
  • Recensie boek: Pinkeltje beleeft weer geweldige avonturen, in Madurodam deze keer en bezoekt oude dierenvrienden, de muizenbroers in het Grote Huis, en maakt weer vele nieuwe: Miep Meeuw en Piet Papegaai om er maar eens twee te noemen. Wat ik eigenlijk het allerleukste vond is dat het verhaal nu helemaal voor kinderen van deze tijd is geschreven: Pinkeltje reist met een drone vanuit de speelgoedwinkel en hij danst op muziek van dj Armin van Buuren…lees verder >

Bijpassende Boeken en Informatie