Joost van Driel In het museum Recensie ★★★★ Waardering

Op deze pagina is de Joost van Driel In het museum recensie te lezen. De uitstekende roman is gewaardeerd met ★★★.

Joost van Driel In het museum Recensie

Joost van Driel In het museum Recensie en Waardering

David Schijndels, zoon van een flamboyante vader en een labiele moeder, is gek op dino’s. Dus stelt hij geen vragen als zijn vader hem – zonder treinkaartje – meeneemt naar ‘Amsterdam’ om naar het museum te gaan waar vele dinoskeletten te zien zijn. Ook niet als Amsterdam eigenlijk Brussel blijkt te zijn, of als zijn vader hem bij een oppasmeisje laat terwijl hij zelf ‘zaken doet’.

Een prachtige, vanuit het perspectief van een kind geschreven, roman

Joost van Driel schrijft prachtig vanuit het perspectief van een kind. Er wordt nooit direct verteld welk dubbelleven de vader er precies op nahoudt, maar we kunnen het wel raden. Net zoals de labiele gesteldheid van Davids moeder misschien wel vooral ingegeven is door zijn vader en zijn gladde praatjes. Je voelt de conflicterende loyaliteiten van David, zijn wens gehoord, gezien en geliefd te zijn. Geliefd door de een is verraden door de ander, zo voelt het voor David. Steeds meer zoekt hij zijn eigen weg, in de steek gelaten door zijn beide ouders. Hij zoekt aansluiting bij de fossielen in het museum, of beter gezegd: bij de zielen van de fossielen en opgezette dieren.

In het museum is mooi én verdrietig, grappig én pijnlijk

Davids fantasie neemt ons mee in zijn gedachtewereld, en dat gaat zo ver dat we helemaal meegaan in het magisch-realistische einde. Het boek laat je achter met een melancholisch gevoel van verlies. David kiest zijn eigen weg, maar is daarmee wel voorgoed zijn ouders kwijt. Joost van Driel In het museum is mooi én verdrietig, grappig én pijnlijk. Van Driel laat alle emoties passeren zonder melodramatisch te worden. Van iemand die dat voor elkaar krijgt lees ik graag meer. De roman van Joost van Driel – In het museum is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie: Annika Brandenburg

Joost van Driel In het museum RecensieIn het museum

  • Schrijver: Joost van Driel (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Vrijdag Uitgeverij
  • Verschenen: 13 februari 2017
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 17,50
  • Waardering: ★★★ (uitstekend) Annika Brandenburg
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Joost van Driel – In het museum

David Schijndels, een jongen van zes jaar, is geobsedeerd door dinosauriërs. Samen met zijn flamboyante vader bezoekt hij het natuurwetenschappelijk museum van Brussel. Fascinerende reisjes die geheim moeten blijven voor zijn labiele moeder. Op een dag laat Davids vader hem achter bij de aantrekkelijke Sarah. En terwijl zijn vader een dubbelleven leidt, zwerft David door het museum, in een wonderlijke wereld waarin hij almaar meer verdwijnt, op een wijze die hij zelf nooit had durven hopen. In het museum is het verhaal van de liefde tussen vader en zoon, van de fantasie van een jongen en het verraad van volwassenen, van het verborgen leven in dode fossielen.

Bijpassende Boeken en Informatie