Reinbert de Leeuw – Over de grens

Reinbert de Leeuw Over de grens recensie en informatie boek over klassieke muziek na 1900, opgetekend door Dap Hartmann. Op 9 september 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek van dirigent Reinbert de Leeuw, opgetekend door Dap Hartmann.

Reinbert de Leeuw Over de grens recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Over de grens, Klassieke muziek na 1900. Het boek is geschreven door Reinbert de Leeuw en Dap Hartmann. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over klassieke muziek na 1900.

Reinbert de Leeuw Over de grens Recensie

Over de grens

Klassieke muziek na 1900

  • Schrijvers: Reinbert de Leeuw, Dap Hartmann
  • Soort boek: muziekboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 8 september 2022
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 30,00
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst boek over klassiek muziek na 1900 van Reinbert de Leeuw

Aan het begin van de twintigste eeuw was de vertrouwde muziektaal van de Romantiek aan het eind van haar mogelijkheden gekomen en moesten componisten op zoek naar alternatieven. Aan de hand van twaalf bijzondere muziekstukken waarmee hij een speciale band heeft en die hij veelvuldig heeft uitgevoerd, soms in de aanwezigheid van de componist, vertelt Reinbert de Leeuw over de complexe, chaotische en vaak wanhopige zoektocht naar een nieuwe muziektaal. Het boek is vooral bedoeld voor liefhebbers van klassieke muziek die geen affiniteit hebben met moderne componisten die, bij oppervlakkige beluistering, ‘piep-kraak!’-muziek maken.

Dankzij de bevlogen uitleg van een van ’s werelds belangrijkste vertolkers van moderne klassieke muziek openbaart zich een fascinerende schoonheid die de lezer nieuwsgierig maakt om deze soms moeilijk toegankelijke composities met andere oren te gaan beluisteren.

Gedurende een periode van vijf jaar sprak Dap Hartmann ruim vijftig uur met Reinbert de Leeuw. In dit boek waant de lezer zich op de bank in de huiskamer van Reinbert de Leeuw, die gepassioneerd vertelt over de componisten en de muziek die zijn leven volledig hebben beheerst.

Bijpassende boeken en informatie