Rob van Essen – Reddend zwemmen

Rob van Essen Reddend zwemmen roman uit 1996 recensie en informatie. Op 6 mei 2021 verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap de heruitgave van de debuutroman uit 1996 van de Nederlandse schrijver Rob van Essen.

Rob van Essen Reddend zwemmen recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Reddend zwemmen.  Het boek is geschreven door Rob van Essen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de heruitgave van de eerste roman van de Nederlandse schrijver Rob van Essen.

Rob van Essen Reddend zwemmen Roman uit 1996

Reddend zwemmen

  • Schrijver: Rob van Essen (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse debuutroman
  • Eerste druk: 1996
  • Uitgever heruitgave: Thomas Rap
  • Verschijnt: 6 mei 2021
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback 
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de debuutroman van Rob van Essen

Reddend zwemmen vertelt het tragikomische verhaal van een even richtingloze als naamloze held, die op een dag de trein neemt, tijdens een noodstop uitstapt, en begint te lopen. Hij vindt onderdak in een jeugdherberg, en krijgt daar tot zijn verbazing een baantje aangeboden. Te midden van natgeregende bruiden, dorstige Twentse meisjes en mysterieuze boodschappen in de lucht, probeert hij zich drijvende te houden. Maar hoe langer hij in dit niemandsland verblijft, hoe schimmiger het verschil tussen inzicht en waanzin, tussen de waarheid en de wartaal is. Even lijkt hij vaste grond te voelen als hij terechtkomt in de Moeder Aller Polonaises, maar de grote vragen blijven hem kwellen. Vragen als: waarom ben ik niet gewoon thuisgebleven, en: wie is toch dat vreemde maar bloedmooie meisje dat ’s nachts door de tuinen van de jeugdherberg dwaalt?

Reddend zwemmen is een onvervalste cultklassieker met een held die je langzaam maar onverbiddelijk in je hart sluit.

Bijpassende boeken en informatie