De beschaafde kat Recensie Fotoboek over Katten

De beschaafde kat Recensie Fotoboek over Katten

De beschaafde kat Recensie Fotoboek over Katten
Als groot kattenliefhebster was ik nieuwsgierig naar het boekje De beschaafde kat. Het boekje bestaat uit foto’s van de Amerikaanse fotografe Nancy Hendrickson en de beste kattenquotes van bekende kattenliefhebbers.

Nancy Hendrickson werd in 1886 geboren op een boerderij in North Dakota; de boerderij die ze na het overlijden van haar ouders overnam. Om haar liefde voor katten uit te drukken, ging ze foto’s van ze maken. Ze maakte zelf allerlei kledingstukjes voor ze op maat en andere rekwisieten en maakte foto’s van katten in menselijke posities en gedaantes.

In het boekje vinden we meer dan 30 van dit soort foto’s, katten met jurkjes en andere pakjes aan of katten met bijvoorbeeld een mini-piano. Naast elke foto staat een – goedgekozen! – quote van een bekende kattenliefhebber. We vinden quotes van mensen als T.S. Eliot, Brigitte Bardot en Drew Barrymore.

Het boekje, wat voor de Nederlandse markt wordt aangeprezen als “Hét cadeau voor iedere kattengek”, vond ik leuk om te lezen, de verzameling quotes was voor mij als katteneigenaar en -liefhebber heel herkenbaar. De foto’s vond ik lastiger – persoonlijk loop ik niet heel erg warm voor katten die mensenkleding dragen en allerlei menselijke activiteiten uitvoeren op foto’s. En toch kan ik niet anders dan zeggen, dat het wel bijzonder was om deze verzameling foto’s uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw – wellicht gemaakt met een heel andere visie op huisdieren dan er nu heerst? – onder ogen te krijgen.

– Titel: De beschaafde kat
– Samensteller: Murray Lemley
– Fotografie: Nancy Hendrickson
– Soort boek: katten fotoboek
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Verschenen: 17 oktober 2016
– Omvang:
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 15,00
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Flaptekst van het kattenboek De beschaafde kat
Tussen 1920 en 1930 maakte de Amerikaanse fotografe Nancy Hendrickson duizenden originele foto’s van katten. Nadat ze de boerderij van haar ouders in North Dakota overnam, kon ze haar creativiteit en liefde voor dieren kwijt in het fotograferen van de harige viervoeters. De beschaafde kat combineert de meest spraakmakende katers, poezen en kittens met de beste kattenquotes van bekende kattenliefhebbers. Het resultaat is een uniek beeld van ons meest deftige huisdier. Geniet van de portretten in dit onvergetelijke boek, die net zo tijdloos, geestig en bijzonder zijn als de kat zelf!

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Katten Overzicht
Boeken over Dieren Overzicht