Ruud Lubbers Persoonlijke herinneringen

Ruud Lubbers Persoonlijke herinneringen recensie waardering en inhoud. In april zijn de memoires van de op 14 februari 2018 overleden Ruud Lubbers Persoonlijke herinneringen verschenen bij Uitgeverij Balans. 

Ruud Lubbers Persoonlijke herinneringen Recensie

Ruud Lubbers Persoonlijke Herinneringen

Op deze pagina kun je de Ruud Lubbers Persoonlijke herinneringen recensie waardering en informatie over de inhoud vinden.

Ruud Lubbers – Persoonlijke herinneringen

  • Titel: Persoonlijke herinneringen
  • Schrijver: Ruud Lubbers (Nederland)
  • Soort boek: autobiografische verhalen, memoires
  • Uitgever: Balans
  • Verschenen: 13 april 2018
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 19,99

Ruud Lubbers – Persoonlijke herinneringen

Hij was ondernemer, minister van Economische Zaken, Tweede Kamerlid, minister-president van drie kabinetten, Hoge Commissaris voor de vluchtelingen en minister van staat. Van 1982 tot 1994 leidde hij ons land op robuuste en oplossingsgerichte wijze door de crisisjaren. Maar wie is Ruud Lubbers eigenlijk? In Persoonlijke herinneringen maakt de voormalig premier van Nederland aan het eind van zijn leven de stand op. Voordat hij tot een slotsom komt, neemt Ruud Lubbers de lezer in vogelvlucht mee door zijn leven. Dat doet hij op een reflectieve, poëtische, oprechte en dikwijls humoristische wijze. Intense herinneringen aan zijn ouders en grootouders, zijn katholieke jeugd en de oorlogsjaren passeren de revue, maar ook bespiegelingen over opgroeien en ouderdom, zijn politieke jaren in binnen- en buitenland, ontmoetingen met wereldleiders en gedachten over liefde en spiritualiteit. Hoe pak je dat aan, minister-president zijn? Is het leven maakbaar of valt het je toe? Hoe word je tot wie je bent? Hoe ga je om met veranderingen, met teleurstellingen, hoogte- en dieptepunten? Welke inzichten doe je onderweg op, waar verwonder je je over, wat moet je loslaten? De man die een onuitwisbare politieke rol speelde, de premier die Nederland tijdens de crisis van de jaren tachtig economisch boven water wist te houden, schroomt niet om openhartig te worstelen met de vraag: wie ben je als politicus? Maar vooral: wie ben je als mens? Persoonlijke herinneringen is een intiem en ontroerend zelfportret, een even boeiend als belangwekkend boek. Een laatste saluut.

Bijpassende Informatie