Simone van der Vlugt – De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving

Simone van der Vlugt De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving recensie en informatie over de inhoud van het geschiedenisboek. Op 21 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van Simone van der Vlugt.

Simone van der Vlugt De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving. Het boek is geschreven door Simone van der Vlugt. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe geschiedenisboek, geschreven door Simone van der Vlugt.

Simone van der Vlugt De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving recensie

De stormachtige zestiende eeuw

van Alkmaar en omgeving

  • Auteur: Simone van der Vlugt (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 21 april 2023
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 25,00 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe geschiedenisboek van Simone van der Vlugt

In De stormachtige zestiende eeuw brengt bestsellerauteur Simone van der Vlugt de woelige periode tot leven waarin Alkmaar en andere Noord-Hollandse steden moedig weerstand boden aan het Spaanse Rijk. Ze vertelt dit verhaal aan de hand van de lotgevallen van een aantal telgen van de vooraanstaande familie Van Foreest. We maken kennis met Jorden, die vanuit Haarlem naar Alkmaar kwam, en met drie van zijn kinderen: zijn dochter Geertruid, die het aanlegde met een geloofshervormer, zijn zoon Pieter, die arts van prins Willem van Oranje zou worden, en zijn zoon Nanning, die het beleg van Alkmaar meemaakte en daar een dagboek van bijhield. De toegankelijke, maar op gedegen onderzoek gebaseerde geschiedschrijving wordt afgewisseld met vier korte historische verhalen, die de lezer in de huid van de zestiende-eeuwers laten kruipen zoals alleen Simone van der Vlugt dat kan.

Simone van der Vlugt (15 december 1966, Hoorn) is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en historische romans. Eerder verscheen bij Prometheus haar non-fictieboek Wij zijn de Bickers!. Haar boeken verschijnen onder andere in Groot-Brittannië, Amerika, Duitsland, Spanje, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen en werden vele malen bekroond. In 2020 werd ze onderscheiden tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Bijpassende boeken en informatie