Chariva Sinterklaas voor grote kinderen Recensie Sinterklaas Boeken 2017

Chariva Sinterklaas voor grote kinderen Recensie Waardering ★★★

Chariva Sinterklaas voor grote kinderen Recensie Waardering ★★★
Sinterklaas voor grote kinderen is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar. Dan ben je zo’n beetje oud genoeg om een heel groot en spannend geheim te gaan bewaren! In het boek legt Chariva uit wat dit geheim is. Briljante manier om iets aan het Sinterklaasfeest toé te voegen, in plaats van de illusie weg te nemen. Niet dat kinderen dat niet zullen overleven natuurlijk, ook ik heb daaraan verder geen schade ondervonden 😉. Maar het is wel cool voor kinderen om er zo bij te horen.

Waarom we Sinterklaas vieren
Wie was Sinterklaas nu eigenlijk? Waar is het Sinterklaasfeest door ontstaan? Waarom doen we wat we doen in december? Schoentjes zetten, strooien, de boot, waar komt dat vandaan? Chariva legt dit alles (en nog veel meer) op een heerlijke droog-komische manier uit. Er zit zelfs een heus contract in dat je kunt ondertekenen, zodat je het geheim écht niet zult door vertellen. Dat maakt het natuurlijk reuze echt!

Sinterklaas voor grote kinderen is net wat leuker dan de meeste ouders 😉
Natuurlijk zullen veel ouders hun kinderen best zélf kunnen vertellen hoe dat nu zit met die Sint. Maar het is eigenlijk niet anders dan met koken, schilderen of zingen. Veel mensen kunnen het best aardig. Sommige mensen hebben een bovengemiddeld talent. En dan is het net iets smaakvoller, mooier om naar te kijken of leuker om naar te luisteren. Nou. Zo is het dus ook met Sinterklaas voor grote kinderen. Het is gewoon net iets leuker, stoerder en grappiger dan dat de meeste ouders het zullen kunnen! Lekker droog-komisch boek met een eigenzinnige stijl. Past perfect bij het onderwerp van dit boek. Geen enkel kind zal teleurgesteld zijn als het op deze manier wordt ingewijd in het Grote Geheim. Integendeel! Chariva – Sinterklaas voor grote kinderen is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

CHARIVA – SINTERKLAAS VOOR GROTE KINDEREN
– Schrijfster: Chariva 
– Soort boek: Sinterklaasboek
– Leeftijd: 7+ jaar
– Tekeningen: Job, Joris, Marieke
– Uitgever: Kluitman
– Verschenen: oktober 2017
– Omvang: 54 pagina’s (met tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 14,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie
(Nieuwe) Sinterklaas Boeken Overzicht
Nieuwe Kinderboeken
Cadeautips