Catalaanse auteurs (Francesc Trabal – Wals)

Francesc Trabal - Wals (Roman uit Catalonie)

FRANCESC TRABAL – WALS (ROMAN UIT CATALONIË)
De bijzondere Catalaanse roman uit het de eerste helft van de vorige eeuw van Francesc Trabal – Wals is in september 2016 in Nederlandse vertaling verschenen bij Uitgeverij Menken Kasander & Wigman

– Titel: Wals
– Genre: ontwikkelingsroman, psychologische roman
– Schrijver: Francesc Trabal (Catalonië, Spanje)
– Origineel: Vals (1935)
– Taal: Catalaans
– Uitgever: Menken Kasander & Wigman Uitgevers
– Reeks: Spaanse Bibliotheek
– Omvang: 279 pagina’s
– Uitgave: gebonden boek, Ebook
– Prijs: € 22,50 / € 13,00
– Uitgegeven: 30 september 2015
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Francesc Trabal – Wals
Deze Catalaanse roman is als verschenen in 1935 en al meer dan 80 jaar oud. Maar dat is niet te merken als je het boek gaat lezen. Het is een heerlijke avontuurlijke schelmenroman met een onbetrouwbare hoofdpersoon die als levensgenieter menigmaal uit de bocht vliegt. Trabal werd in zijn tijd gezien als een anarchistische schrijver die het experiment niet schuwde. Maar bij Wals heeft hij zich duidelijk ingehouden in zijn experimenteerdirft. Wat de roman tot op de dag van vandaag zeer lezenswaardig maakt. De redactie beoordeelt de roman Wals van Franesc Trabal met +++ (zeer goed) en heeft het uitgeroepen tot boek van de week.

Inhoud Francesc Trabal – Wals
Wals is een avant-gardistische ontwikkelingsroman waarin de kinetische held Zeni tot op het bot wordt ontleed door de hipste Catalaanse schrijver in de jaren voorafgaand aan de Spaanse Burgeroorlog. ‘Wals’ is een kolkende compositie waarin de verwarrende leerjaren van de jonge Zeni worden bezongen op een wijze die zijn weerga niet kende in de Catalaanse letteren van de eerste helft van de vorige eeuw.

Gerelateerde Informatie
Catalaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Spaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie

Share