Sylvester Hoogmoed – Ien Dales biografie

Sylvester Hoogmoed Ien Dales biografie Pontificaal sociaal. Op 29 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de biografie van PvdA politicus en minister Ien Dales. Hier kun je informatie over de inhoud van de biografie lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Pontificaal Sociaal Ien Dales 1931-1994, geschreven door Sylvester Hoogmoed.

Sylvester Hoogmoed Ien Dales biografie recensie en informatie

Als er een boekbespreking of recensie van de biografie van Ien Dales in de media verschijnt, besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Sylvester Hoogmoed is geboren in 1966. Hij is opgeleid als politicoloog en is vooral werkzaam als journalist en schrijver. Als journalist schreef hij artikelen voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, Trouw en Historisch Nieuwsblad.

Zijn eerste boek We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy verscheen in 2011 in de boekhandel. Gevolgd in 2017 door De moeder van Ramses. In januari 2024 zal naar verwachting zijn derde biografische boek verschijnen, deze keer over PvdA politicus en minister Ien Dales waarover je op deze pagina uitgebreide informatie kunt lezen.

Sylvester Hoogmoed Ien Dales biografie

Pontificaal sociaal

Ien Dales 1931-1994

  • Auteur: Sylvester Hoogmoed (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 29 juni 2023
  • Omvang: 296 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 25.00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Ien Dales

De eerste vrouwelijke minister op het ‘moederdepartement’ van Binnenlandse Zaken is bijna drie decennia na haar dood allerminst vergeten. Haar uitspraak ‘Een beetje integer kan niet’ wordt nog regelmatig geciteerd, twee prijzen dragen haar naam en er is een leerstoel naar Ien Dales vernoemd. De nuchtere, kordate sociaaldemocraat boezemde ontzag in en bekritiseerde regelmatig wat ze beschouwde als ‘volkomen flauwekul’ en ‘echte klets’ in de politiek en de parlementaire journalistiek. In 1993 wist Dales de Algemene wet gelijke behandeling door de Kamer te loodsen, waarbij ze onomwonden waarschuwde dat leraren niet meer vanwege homoseksualiteit mochten worden afgewezen in het bijzonder onderwijs. Dit maakte des te meer indruk, omdat Dales zelf gelovig was. In navolging van haar leermeester ds. Willem Banning, een van de oprichters van de PvdA, wilde ze sociaal onrecht bestrijden zonder zich te verliezen in ideale toekomstmodellen.

Bijpassende boeken