Theo Brinkel – Haagse jaren

Theo Brinkel Haagse jaren recensie en informatie van de politieke memoires van Ruud Lubbers. Op 21 augustus 2020 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos dit boek met memoires van premier en politicus Ruud Lubbers (1939-2018), opgetekend door Theo Brinkel.

Theo Brinkel Haagse jaren Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de politieke memoires van Ruud Lubbers, Haagse jaren. Het boek is geschreven door Theo Brinkel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de politieke memoires van Ruud Lubbers, opgeschreven door Theo Brinkel.

Theo Brinkel Haagse jaren Ruud Lubbers politieke memoires

Haagse jaren

De politieke memoires van Ruud Lubbers

  • Schrijver: Theo Brinkel (Nederland)
  • Soort boek: memoires, politiek boek
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 21 augustus 2020
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek met de politieke memoires van Ruud Lubbers

In Haagse jaren tekent Theo Brinkel de spraakmakende memoires op van Ruud Lubbers, de langstzittende premier van Nederland.

Tussen 1992 en 1995 voerde historicus Theo Brinkel vijftien lange gesprekken met premier Ruud Lubbers over zijn jaren in de landelijke politiek. Lubbers’ laatste termijn als premier van Nederland liep ten einde en zijn regering maakte plaats voor het eerste paarse kabinet. Het boek zou in 1995 verschijnen, maar publicatie werd op het laatste moment tegengehouden. Vijfentwintig jaar later verschijnen deze onthullende memoires alsnog.

In Haagse jaren is “Der Macher’ zelf aan het woord, over zijn politieke visie, zijn twijfels en zijn overtuigingen. Hij zet uiteen hoe hij ons uit twee financiële crises leidde en blikt terug op de verkiezingen van 1994, toen het CDA zware electorale schade opliep en er een einde kwam aan de onafgebroken regeringsdeelname van de christelijke politiek. Ook doet hij een boekje open over zijn vriendschap met Helmut Kohl, die na de Duitse eenwording in 1990 definitief voorbij was.

Deze bijzondere politieke memoires van Ruud Lubbers zijn geschreven in de periode waarin hij nog aan de macht was, maar tegelijk kon terugblikken op een indrukwekkende politieke carrière. Haagse jaren van Theo Brinkel is een onthullende autobiografie en een uniek historisch document ineen.

Bijpassende boeken en informatie