Thomas Paine – De rechten van de mens

Thomas Paine De rechten van de mens recensie en informatie over de inhoud van de politiek filosofische boek uit het einde van de 18e eeuw. In april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek de Nederlandse vertaling van The Rights of Man van de Brits-Amerikaanse filosoof en schrijver Thomas Paine.

Thomas Paine De rechten van de mens Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De rechten van de mens, de politiek filosofische verhandeling van Thomas Paine. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek uit het einde van de 19e eeuw van de Brits-Amerikaanse filosoof Thomas Paine.

Thomas Paine De rechten van de mens Recensie001Boek-Bestellen

De rechten van de mens

  • Schrijver: Thomas Paine (Engeland, Verenigde Staten)
  • Soort boek: politiek filosofisch boek
  • Origineel: The Rights of Man (1792)
  • Nederlandse vertaling: Jabik Veenbaas
  • Uitgever: Wereldbibliotheek
  • Verschijnt: april 2020
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Aandacht voor De rechten van de mens bij radioprogramma OVT

Op zondag 17 mei 2020 besteedt het VPRO radioprogramma OVT aandacht aan de nieuwe Nederlandse vertaling van dit spraakmakende boek van Thomas Paine.

Flaptekst van het boek van Thomas Paine

In 1791-1792 verscheen De rechten van de mens van Thomas Paine. Het is een van de invloedrijkste boeken ooit geschreven. Paine wilde er aanvankelijk Burke’s aanval op de Franse Revolutie (Bespiegelingen over de revolutie in Frankrijk) mee weerleggen, maar hij werkte het uit tot een coherente politieke filosofie over de inrichting en verantwoordelijkheden van de staat, en de plaats van het individu binnen die staat. Onze hedendaagse democratieën zijn er in tal van opzichten op geënt.

Paine’s verdediging van de mensenrechten ligt aan de basis van de gemeenschappelijke richtlijnen van de hedendaagse wereldpolitiek. Als je dit boek leest, besef je hoe fel er voor die mensenrechten is gestreden. De rechten van de mens is geschreven in een zeer heldere stijl en heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn frisheid verloren.

Bijpassende Boeken en Informatie