Thomas Rosenboom – De grote ronde

Thomas Rosenboom De grote ronde recensie en informatie over dit wandelverhaal van Amsterdam. Op 9 juni 2020 verscheen bij Uitgeverij Van Oorschot dit nieuwe boek in de reeks Terloops met een wandelverhaal van de Nederlandse schrijver Thomas Rosenboom.

Thomas Rosenboom De grote ronde Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het boek met een wandelverhaal De grote ronde. Het boek is geschreven door Thomas Rosenboom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met een Amsterdams wandelverhaal, geschreven door Thomas Rosenboom en uitgegeven in de mooie reeks wandelverhalen Terloops.

Thomas Rosenboom De grote ronde Recensie

De grote ronde

Een wandeling

  • Schrijver: Thomas Rosenboom (Nederland)
  • Soort boek: wandelboek, reisverhaal
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 6 juni 2020
  • Omvang: 74 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Flaptekst van het wandelboek van Thomas Rosenboom

Ooit begon Thomas Rosenboom met wandelen omdat hij niet binnen kon zitten zonder eerst buiten te zijn geweest. Nu maakt hij al jarenlang elke dag een wandeling door Amsterdam. Hij wandelt eerst naar het IJ, waar hij zich verwondert over de weidsheid van het water, en loopt dan, via de Prinsengracht, in een brede boog terug naar huis.

Onderweg komt hij de vreemdste vogels tegen, zoals de naaktlezer, die geen mogelijkheid onbenut laat de argeloze voorbijganger zijn pindakaaskleurige huid te tonen, of de bellenvrouw, die met zalvende, zegenende gebaren haar zeepbellen oplaat in het midden van de Dam. Maar hij ziet ook allerlei echte vogels, van boomklevers tot tragische meerkoeten en zwanen, terwijl de mooiste vogels van de stad zich voor hem verborgen houden – maar die denkt hij dan toch uit de vogelgids te kennen.

In zijn uiterst zorgvuldige stijl vertelt Rosenboom hoe wandelen met Amsterdam als decor hem heeft gevormd, als mens en als schrijver.

Bijpassende boeken en informatie