Tijdlijn van de geschiedenis ∗∗∗∗

Tijdlijn van de geschiedenis. Op 30 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo dit nieuwe boek over de wereldgeschiedenis. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteurs en over de uitgave.

Tijdlijn van de geschiedenis recensie

Er is ook aandacht voor de boekbesprekingen en de recensie van dit boek over de wereldgeschiedenis, zodra deze verschijnen.

Tijdlijn van de geschiedenis is geen boek dat je van voor naar achter zult gaan lezen. Het is namelijk precies was de titel al suggereert een overzicht met belangrijke een overzicht van belangrijke periodes en historische gebeurtenissen. Het boek is mooi vormgegeven en nodigt de lezer uit om meer te weten te komen over al de historische gebeurtenissen die erin zijn opgenomen.

Zeer goed is ook dat het echt een tijdlijn is van de wereldgeschiedenis. Uiteraard is er aandacht voor de geschiedenis van het Westen, maar ook is er ruimschoots aandacht voor de historie van Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Hierdoor is het een evenwichtig boek geworden dat de lezer stimuleert zich verder te verdiepen en door te lezen. Een idee zou wellicht nog zijn om een ondersteunende website te maken waarmee de lezer nog meer informatie en goede boeken wordt aangeboden. Het boek is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Auteurs van het boek

Het boek is geschreven door een team van gezaghebbende historici uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, India en Mexico. De Nederlandstalige editie werd aangevuld met historische gebeurtenissen uit Nederland en België.

Tijdlijn van de geschiedenis

Tijdlijn van de geschiedenis

  • Auteur: Diverse auteurs
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Timelines of World History (2022)
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 30 januari 2024
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 34,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek met de tijdlijn van de geschiedenis

De volledige wereldgeschiedenis in één oogopslag.

Er is geen betere manier om de geschiedenis te begrijpen dan door stap voor stap terug te gaan in de tijd. Deze chronologie van vier miljoen jaar geleden tot nu plaatst beschavingen, gebeurtenissen en personen van overal ter wereld naast elkaar.

In de Tijdlijn van de geschiedenis volgt de lezer de evolutie van de mensheid, van de Australopithecus tot de lancering van de Marsrover en verder. Tussendoor passeren culturele en wetenschappelijke mijlpalen, iconische en tragische figuren, politieke revoluties, de opkomst en teloorgang van wereldrijken…

Handig daarbij is dat de tijdlijn in één oogopslag toont wat zich op hetzelfde moment in de tijd heeft afgespeeld, van Azië tot Amerika en van Afrika tot Europa.

Bijpassende boeken