Tim Krabbé – Vrienden

Tim Krabbé Vrienden recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek over de ontvoering en moord van Gerrit Jan Heijn door Ferdi E. Op 19 november 2019 verschijnt bij Uitgeverij prometheus het nieuwe boek van Tim Krabbé.

Tim Krabbé Vrienden Recensie en Informatie

Als de redactie het boek lees, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Vrienden, het nieuwe boek van Tim Krabbé. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de ontvoering van Gerrit Jan Heijn, geschreven door Tim Krabbé.

Tim Krabbé Vrienden Recensie Boek over Ferdi E001Boek-Bestellen

Vrienden

Een kroniek

  • Schrijver: Tim Krabbé (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, true-crime boek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschenen: 19 november 2019
  • Omvang: 800 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek over Ferdi E

Het was toch niet niks, Ferdi en ik. Met geen andere man heb ik zoveel gepraat, we gingen elkaar zien als iets wat in onze levens hoorde. Hij was een rare jongen, een klootzak en een onuitstaanbare lastpak soms, een beschadigde man, een moordenaar niet te vergeten, maar ook open, argeloos, een leuke vent.

Soms vonden we elkaar vervelend, vaak was het gezellig. En we konden elkaar goed gebruiken: hij mij als een brug naar de gewonen wereld; ik hem om de zwarte glans die de omgang met een beroemde moordenaar me gaf. En om de droom dat ik er ooit een boek over zou kunnen schrijven. Ik heb gezien waar het me om ging: het menselijke van een uniek exces. Dat is wat ik ga doen in mijn boek: een mens zien in een mens.

Op 6 april 1988 werd Nederland overvallen door het nieuws dat de zaak-Heijn, een ontvoering die het land zeven maanden in de ban had gehouden, was opgelost. Gerrit Jan Heijn was dood; in Landsmeer was een werkloze ingenieur gearresteerd. Tim Krabbé was meteen gefascineerd. Hij zocht en kreeg contact, en noteerde 28 jaar lang alles wat hij met en rondom de dader meemaakte. Het resulteerde in een unieke en monumentale kroniek van een gezin in ongewonen omstandigheden, een verslag van ongewone vriendschappen.

Bijpassende Boeken en Informatie