Tom Holland – Heerschappij

Tom Holland Heerschappij recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe geschiedenisboek. Op 20 februari 2020 verscheen bij Uitgeverij Athenaeum de Nederlandse vertaling van Dominion, het nieuwe boek van Tom Holland.

Tom Holland Heerschappij Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Heerschappij, het nieuwe boek van de Britse historicus Tom Holland. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe boek over hoe het christendom het Westen vormde, geschreven door Tom Holland.

Tom Holland Heerschappij Recensie

Heerschappij

Hoe het christendom het Westen vormde

  • Schrijver: Tom Holland (Engeland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Dominion (2019)
  • Nederlandse vertaling: Ed van Eeden, Edwin Krijgsman
  • Uitgever: Uitgeverij Athenaeum
  • Verschenen: 20 februari 2020
  • Omvang: 640 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Flaptekst van het nieuwe boek van Tom Holland

De Romeinen geloofden dat kruisiging het ergst denkbare lot was. Daarom was het zo’n geschikte straf voor slaven. Dus is het verbazingwekkend dat mensen zijn gaan geloven dat een specifieke gekruisigde, ene Jezus, een god was. Bestsellerauteur Tom Holland onderzoekt in Heerschappij de implicaties van die overtuiging.

Het christendom is het langst voortdurende, invloedrijkste erfgoed van de oude wereld; de opkomst ervan is de belangrijkste ontwikkeling in de westerse geschiedenis. Steeds meer mensen hebben het geloof van hun voorouders verlaten en wijzen alle religies af – toch blijven ze er herkenbare erfgenamen van.

Heerschappij vertelt het verhaal van hoe we zijn geworden wie we zijn, en waarom we denken zoals we denken. Van de Perzische invasie van Griekenland in 480 v. Chr. tot de migratiecrisis in Europa van nu. Waarom was het christendom revolutionair en ontregelend? Waarom zijn in het Westen zoveel denkbeelden nog altijd onafwendbaar christelijk? Concepten als secularisme, liberalisme, wetenschap en homoseksualiteit zijn diep geworteld in een christelijk zaaibed. Van Babylon tot The Beatles, van Sint-Michaël tot #MeToo: Heerschappij toont hoe het christendom de wereld heeft veranderd.

Bijpassende boeken en informatie