Tom Pollock – Wit Konijn Rode Wolf

Tom Pollock Wit Konijn Rode Wolf recensie en informatie over de inhoud van deze psychologische thriller. In juni 2019 verscheen bij Uitgeverij Gottmer deze Young Adult thriller van Tom Pollock.

Tom Pollock Wit Konijn Rode Wolf Recensie

Wit Konijn Rode Wolf is een boek voor lezers die geprikkeld willen worden en durven te verdwalen in de soms onnavolgbare, huiveringwekkende gedachtegangen en gebeurtenissen. Tom Pollock noemt het in zijn dankwoord een zeer persoonlijk verhaal. Psychische klachten zijn nog maar al te vaak taboe. Tom Pollock zet zich in om dit te doorbreken. Door zijn bijdrage aan een online support platform speciaal voor mensen met psychische klachten. Maar ook door het schrijven van boeken als Wit Konijn Rode Wolf.

Een wiskundig genie gevangen door angst op zoek naar de waarheid

Peter is een wiskundig genie. Zijn leven bestaat uit getallen en vergelijkingen. Zijn manier om met de wereld te kunnen dealen. Want naast getallen, beheerst angst het leven van Peter. Angst en daardoor enorme eenzaamheid. Zijn moeder en zus zijn de enigen die hij vertrouwt. De angst bezorgen Peter heftige paniekaanvallen, waarin hij de raarste dingen doet. Als zijn moeder een prijs ontvangt voor haar baanbrekende werk, krijgt hij weer zo’n aanval. Als hij bijkomt, blijkt zijn moeder zwaar gewond, en zijn zus spoorloos verdwenen. Hij wordt geholpen door de organisatie waar zijn moeder voor werkt. Een geheime organisatie. Peter probeert achter de waarheid te komen, maar de angst zit zijn scherpzinnige geest meermaals in de weg.

Tom Pollock Wit Konijn Rode Wolf Recensie001Boek-Bestellen

Dit is werkelijk één van de meest bizarre boeken die ik ooit heb gelezen. Bijna onnavolgbaar leidt Tom Pollock je door een doolhof van plotwendingen, personages en motieven. Niet voor luie lezers dus! Elk antwoord roept tien nieuwe vragen op. Soms is dat irritant. Maar in dit geval is het vooral intrigerend. En zelfs aangrijpend. Pollock weet met scherpe pen een glimp te creëren van een wereld waarin niets meer zeker is. Waarin je nergens op kunt vertrouwen. Zelfs niet op je eigen herinneringen. Het boek leest als een psychologische thriller, maar dan wel van een unieke soort. Je kunt het eenvoudigweg niet weg leggen.

Unieke, scherp geschreven en aangrijpende psychologische thriller

Wit Konijn Rode Wolf is rete-spannend, vanwege het kat-en-muisspel dat zich ontwikkelt. Tegelijkertijd is het meer dan dat. Pollock weet je regelmatig op het verkeerde been te zetten. Elke keer dat je denkt dat je het snapt, blijkt er een gang nóg dieper het doolhof in te zijn. Een boek waar je bladzijdes opnieuw leest, om het beter te snappen. Omdat je het beter wíl snappen. Misschien is dat ook precies waarom Pollock zijn boek schreef. Om meer begrip te creëren. En ik denk dat hij daarin is geslaagd met deze waanzinnige page-turner die gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Wit Konijn / Rode Wolf

  • Schrijver: Tom Pollock (Engeland)
  • Soort boek: psychologische thriller, YA-thriller
  • Leeftijd: 15+ jaar
  • Origineel: White Rabbit, Red Wolf (2018)
  • Nederlandse vertaling: Esther Ottens
  • Uitgever: Uitgeverij Gottmer
  • Verschenen: juni 2019
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie