Veldgids Kevers van Europa

Veldgids Kevers van Europa recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van de nieuwe KNNV Veldgids. In februari 2019 is in de onvolprezen reeks veldgidsen van KNNV Uitgeverij een nieuwe deel verschenen, Veldgids Kevers van Europa van Vincet Albouy en Denis Ricard.Veldgids Kevers van Europa Recensie

Veldgids Kevers van Europa Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Veldgids Kevers van Europa recensie boekbespreking en waardering lezen. Ook besteden we aandacht aan de waardering die anderen aan de veldgids hebben gegeven. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de Veldgids Kevers van Europa lezen.

Veldgids Kevers van Europa

Ruim 800 soorten uit Europa, deteminatie en veldkenmerken

  • Titel: Veldgids Kevers van Europa
  • Schrijvers: Vincent Albouy, Denis Richard
  • Soort boek: insectengids, natuurgids
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • Verschenen: 2019
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Inhoud Veldgids Kevers van Europa

Deze fotogids beschrijft ruim 800 soorten kevers van Europa: veldkenmerken, ecologie en verspreiding. Het boek biedt een uniek inkijkje in de wereld van deze fascinerende insecten. Geschikt als eerste kennismaking of als verdieping: een aanwinst voor elke natuurliefhebber. Kevers vormen de meest talrijke diergroep op aarde. Wereldwijd zijn er zo’n 400.000 soorten beschreven – goed voor een kwart van het hele dierenrijk. Alleen al in Nederland leven zo’n 4.100 keversoorten.

De Veldgids Kevers van Europa presenteert daarvan een kleine 800 soorten. Samen illustreren ze de enorme diversiteit aan Europese kevers, hun leefgebieden en hun aanpassingen en gewoonten. De soorten in de Veldgids Kevers van Europa zijn overzichtelijk ingedeeld naar familie. Van elke soort is een prachtige kleurenfoto opgenomen. De beknopte beschrijving per soort geeft informatie over herkenning, verspreiding en ecologie.

Bijpassende Boeken en Informatie