Wiebren Rijkeboer – Rootsrock

Wiebren Rijkeboer Rootsrock recensie en informatie boek over singer songwriters. Op 23 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Kleine Uil dit nieuwe muziekboek van Wiebren Rijkeboer.

Wiebren Rijkeboer Rootsrock recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de Rootsrock, 53 singer-songwriters in de periode 1980-2000 die rocken.  Het boek is geschreven door Harrie Wiebren Rijkeboer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek singer-songwriters van Wiebren Rijkeboer.

Wiebren Rijkeboer Rootsrock Recensie boek over singer songwriters

Rootsrock

53 singer-songwriters in de periode 1980-2000 die rocken

  • Schrijver: Wiebren Rijkeboer (Nederland)
  • Soort boek: muziekboek
  • Uitgever: Uitgeverij Kleine Uil
  • Verschijnt: 23 maart 2021
  • Omvang: 166 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering voor Rootsrock

  • “Rootsrock is het vierde deel in de uitstekende reeks muziekboeken van uitgeverij Kleine Uil. Deze keer passeren ruim 50 singer songwriters de revue. In korte en bondige stukken legt Wiebren Rijkeboer uit waarom de albums die hij beschrijft het beluisteren meer dan waard zijn. Het is een uitstekende reisgids voor wie de beste albums van de Americana en rootsrock wil ontdekken.” (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek over singer songwriters

In meer dan vijftig stukken beschouwt Wiebren Rijkeboer het rootsrocklandschap van de jaren tachtig en negentig. In Rootsrock – 53 singer-songwriters in de periode 1980 – 2000 die rocken neemt Rijkeboer de lezer mee naar begin jaren tachtig wanneer het onder zware concurrentie van punk en new wave moeilijke tijden zijn voor vele Amerikaanse singer- songwriters en meer rootsrock-georiënteerde artiesten. Tien jaar later staat het er beslist beter voor met de Amerikanen en hun inmiddels klassiek geworden albums.

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan is in het nieuwe millennium de americana en rootsrock een niet meer weg te denken populaire muziekstroming. Van grote namen die sleutelplaten uitbrachten tot doorbraakplaten van opkomende singer-songwriters; van de enkele Australiër en Brit tot de meer obscure en vergeten singer-songwriters: Rootsrock nodigt uit om te lezen en te gaan luisteren. Met Rootsrock brengt Wiebren Rijkeboer na Americana outlaws (2017) en De psychedelische sixties (2019) opnieuw een significante periode in de popmuziek voor het voetlicht.

Bijpassende boeken en informatie